About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Saturday, July 21, 2012

Sahur pertama

Sebagai isteri..as en.suami called it..demand macam-macam dia..but ended up 'makan jer lah apa yang ada'.:p He only request telur dadar as lauk tambahan..

Both our hand-phone was alarmed. Mine was 4.30 am and en.suami is 4.20, 4.30, 4.40 and 4.50 kot.. I guessed ler. He didn't trust me to wake up at 4.30 that is why he repeated the alarms. Because he know, i'll wake up to his alarm. Dia tak bangun pun :p..hahah

Sahur pertama was a bit kelam kabut..I am half awake..And after almost 9 months kahwin, this is my forst time pecahkan pinggan mangkuk kat dapur..hihi ni semua gara-gara telur dadar ler..habis dapur dengan telur.huhu Extra work pulak kemas dapur and lap and sabun and lap lantai balik...pastu masa nak buang kulit telur tu, ada lagi pulak sisa telur kuning tertumpah balik atas lantai tu..2 kali lap ler dapur tadi...huhuhuhuhu

So, for my sahur pertama sebagai isteri ni lah jadinya..after makan tunggu masuk waktu and solat then terus tdoq sampai tengahari. hahahah Seriosly mengantuk giler and I totally forgot en.suami ajak pergi pasar pagi tadi. Dia ada kejut tapi I memang tak boleh buka mata dah. End up dia tidur sekali. Selamat. :p

Now, baru lepas masak. tak tahu lah apa rasanya. 

Selamat berbuka semua and selamat menjalani ibadah puasa!!:) 


4 comments:

cha said...

Haha knp smpai kelam kabut u. Tp klau i so far pinggan x pecah lg tp ada la bnda lain jatuh berdentam dentum huhu

Selamat berpuasa utk u dan suami. Masak apa tu hee :)

norinaomar said...

Hahaha..apalah Q!

bestnya dapat buka n sahur dengan hasben..my turn will be next week..Insya Allah

Shayra Hint said...

aku penah terpecahkan teloq gak kat dapoq ritu. busuk la ya rabbiiii.. :(

Ardini Humaira said...

dni tak merasa g bazaar dengan asben sebab dni takut naik moto. hehe... tapi besok dni leh g bazaar sebab depan sekolah tmpat dni ngaja je.. kalo asben dia suka g ngan moto senang nak parking