About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, July 9, 2012

Durian Language

As all of you know, now is durian season in Penang..heaven you..kalau pergi Balik Pulau tu, the smell of the air is Durian scent...gitewwww...hahaha last Saturday Nite, I was really craving for Durian...tengah type ni pun rasa mouthwatering giler..hihih some photos from my instagram..

 do you know durian have a lot of names and the taste is different..
Balik Pulau people surely well educated with all these types and names and colors..
I like this one the most!!!selalu makan jer tak tau nama apa and kalau ada rezeki tu merasa lah..
namanya Musang King..
Subhanallah, sedap giler la..
biji halus jer...

and yeah the durian language with my friend
(click for the larger view)

makan kat sana jer tak cukup, bawak balikk lagi 7 tupperware..
kenapa 7?sebab tokey tu dia letak durian ni tak bertindan and sangat berhati-hati...
he said nanti tak cantik tak sedap..

Now, I am a bit educate pasal durian ni...
and en.suami said

'dah merasa durian ada nama ni, durian kampung tak layan ler' T_T



4 comments:

norinaomar said...

mujurlah balik bulan 6 haritu sempat menghadap dengan maju jaya.
cuma sekarang ni tengah hunting for tempoyak..kat joho takde jual laa...

LisaLisut said...

terliur :(

Qyla Aqilah said...

Noi~dorian balik pulau ni different..ngeh2...tempoyak?Chun baru buat semalam..hihihi

Lisa~alolololo mommy to be ni...banyak ada, yang i tau dekat HUKM mmg ada satu gerai durian..hihihi

Liza Razak said...

saya pun suka makan durian kat balik pulau tu..sedap sgt.terus x mkn durian kampung..hehe