About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, April 6, 2012

Tutup aurat dan tutup urat

Di hari jumaat ialah sesi muhasabah diri..
ritu masa pergi majlis akad nikah my bff haruslah ada khutbah kan..
seriyesly berapa banyak khutbah dah dengar ni..
alhamdulillah, bila dengar selalu ni bagus jugak..boleh jugak renung-renung diri sendiri yang tak berapa betui ni..hihi

tok kadi ada tanya, apa beza tutup urat dan tutup aurat?
terdiam sejenak..

tutup aurat ni, menutup semua bahagian badan sehingga tak menampakkan bentuk badan..
untuk orang lelaki, haruslah mempunya sifat cemburu kalau haknya dilihat oleh lelaki lain..
kalau tak ada sifat cemburu tu maksudnya something wrong lah..(tak ingat pulak huraian ustaz tu kat sini huhu)
selalunya, yang suka membeli ni perempuan, tapi yang bagi duit tu suami..
suami kalau bagi duit pun tak salah kalau sama-sama pergi beli baju untuk isteri untuk pastikan aurat isteri terjaga..
ha lebih kurang gitu lah..

kalau tutup urat ni, tutup semua jugak tapi menampakkan bentuk batang tubuh..
dan kalau lelaki yang membenarkan haknya ditonton oleh prang lain tanpa ada perasaan marah atau cemburu, maka dayuslah lelaki itu..
lebih kurang jugak ni..

mau ker suami kita digelar dayus?
renung-renugkan..:)

p/s: jangan lupa melawat blogshop saya ok..dijamin menutup aurat..:)


4 comments:

cha said...

insyallah i pun nak tutup aurat dan urat ni nanti :)

eh u shihlin tu adala kat penang. i post kt fb kawan i duk penang ckp dia selalu makan kt penang. mesti ada kt shopping mall sane tu. u carikla hee

D Yatie said...

semoga kita tergolong dalam golongan yang menutup aurat dan urat... :)

Hani Syahani said...

Terima kasih, insyaallah aurat & urat kite dijaga & jauhkan gelaran dayus pd si suami..amin.

dhiera said...

nice sharing~ insyallah akan perbaiki mana kekurangan diri~