About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, April 30, 2012

Tunang lagi nervous dari nikah, kan?

Sebab apa?
sebab masa tunang tu, si petunang perempuan tak tahu apa jadi depa duk bincang-bincang kat luaq..
'jadi ker tak jadi ni bertunang,' bisik dalam hati bila lama sangat depa bincang..kan?
kalau nikah kita ada kat situ duk dengaq apa tok kadi nak berletiaq..hihih

last Saturday pergi majls orang yang nak dipinang..
Saudara mara belah en.suami..
memandangkan I baru lepas operation and dalam fasa pemulihan ..ewah.. so tak leh nak tolong buat kerja sangat..
seriously sakit woooo...terasa kat dalam perut tu bila gerak lebih-lebih..huhuh
makanya, duduklah diam-diam masa majlis berlansung..
duk depan sekali, dengar pihak laki and perempuan berunding..:)

the unik part dalam majlis ni, yang nak meminang iaitu jejaka bujang ni dipanggil masuk..
untuk elak kan salah orang..hhihih
nama, no is, alamat semua dicatit..
ha, dalam majlis meminang ni eloklah sangat kalau ada tukang catit yang mencatit segala butiran perbincangan, so nanti tak gado-gado di masa akan datang..

hantaran, mas kahwin and tarikh pun di bincangkan..
ha, part paling tak best dalam majlis meminang ni ialah part "KALAU TAK JADI"
masa i dengar pun sentap..
tapi elok dibincangkan untuk elak nak saman-saman pada masa akan datang..huhuhu
masa dengar pun seram wooooo...
duk terbayang kalau lah tak jadi tu macam mana nanti..
nauzubillahh...
mintak dijauhkan...

Congrats Kak Ina!!
si petunang... comel kan:) 
baju dia simple and cantik!
gambar ambil dari FB beliau..
kamera ku en.suami amik..
so tak sempat transfer gambar..hihi

semoga selamat hendaknya semua menempuhi alam pertunangan..
amiiinnn....

p/s: eh eh..pujabi and salwar kameez suit is in..harga semua below RM299 sekali postage and jahit..
do check my blogshop ya..:) 

one of my favorite
RETRO!!



3 comments:

norinaomar said...

saya pulak masa tunang n nikah dua2 kat bilik..masa tunang sarung cincin pun dalam bilik..masa nikah, nak lafaz taklik baru keluar..

choclairissa@intan marliana said...

yup setuju! rasenye ni applicable utk ramai pompuan..utk lelaki confirm terbalik sbb time tunang die x buat pape :)

Qyla Aqilah said...

@noi~~alaaaa..tak feeling-feeling ler gtu..masa dengar sah tu lain tau..:)

@choclairissa~ aah, betui2...setuju!!!time nikah baru dia tau kan...tapi en.suami time tunang pn neves..hahah dia cakap lama sangat, jadi ker tak ni tunang?:p