About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, February 1, 2012

Brang hantaran, simpan ke pakai??

Lepas jer akad nikah, selamat dah semua barang hntaran saya pakai..hahaha
seriyes tak tipu..
sebab tak akad di rumah..
nak bawak balik dulang bagai tak kuasa lah..
so, kemas siap2 and apa yang boleh pakai, terus pakai..
macam handbag, jam..hihi en.suami pun sama..
lama kowt tunggu nak pakai..haha
perfume tak lah kan, ada plak busuk-susuk spray perfume..:p

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,
one of my friend, dah ada anak pun, kawin dah 2 thn, dia smpn lagi beg hntrn dia tak pakai-pakai..
erk...make me wonder lah kan, beli brg hantaran ni nak pakai ker nak simpan?hihihi
beliau cakap, dah tua sikit baru dia nak pakai...hahahah

korang macam mana plak??

9 comments:

Anis_Apis said...

Encik tunang awal2 dh cakap...beli barang yg kita nak pakai..so xde la bazir... jadi walau belum kahwin ni..dh tau, akan pakai punya brg2 hantaran tu hehe

cik enul said...

kalu saya, ofkos la nak pakai..
kalu boleh mesin basuh tuh duk atas atas dulang hantaran, mmg nak la..habis beratus2 tuk benda yg kurang dipakai..might as well kita beli yg boleh diguna..huhu..pendapat saya la..

norinaomar said...

semua pun pakai..eeii kalau dapat barang buat simpan bazir aje.
thats why masa pilih barang hantaran tu i rela pilih pump shoes sebab gerenti dipakai rather than high heels,hahaha

Fiza Amran said...

pakai terus jer sayang, jenuh menunggu nak pakai nya naper nak simpan .. hehehe

artzleen said...

mestilah terus pakai especially handbag, kalo simpan n tua2 bru nak pkai, handbag tu dah outdated. betul x? :)

Ms and Mr Red Ribbon said...

kalau i kan... pakai je la, memang barang dibeli untuk dipakai pon... i pon sama2 tunggu lama dah sebelum dapatkan barang hantaran tue dan memang barang2 tue barang yang betul2 diperlukan, bukan saje2 beli, so terus pakai la hehehehe

Cik Nasha said...

mestilah pakai...
:D

iedayah said...

q,,,mmg rs syg nk pki..tp bl pk blk dr die rosak sendri better pakai..i n husbnd beli 1 lg.contohny jam tukr2 pakai yg hntran nye n ngn yg cap ayam nya.so pki2 gk,tp bl tkr2 krg ckit kecepatan tk rosakny.huhuhu

Q said...

Thanks semua!!saya memang pakai terus pun..lama membeli tu..hahaha tapi tu lah, ada jugak peel nak simpan..kawan baik sendiri plak tu..hihihi