About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, July 18, 2011

Sebab saya STD 3 bulan awal?

aiyoo..
mesti ramai kata saya poyo kan..
3bulan awal STD..
yang nak kawen lagi sebulan lebih pon tak STD gi kan..
nak tau sebab saya STD 3 bulan awal..
meh nak buh list..

1. bukan semua orang kerja sendiri boleh cuti bila-bila sahaja..saya consider kawan-kawan yang duk jauh..nak travel lagi..nak ambik cuti lagi..

2. semua orang cara nak apply cuti tak sama, ada yang kena 3 bulan awal lah, 6 bulan awal so senang bg yang kena ambik cuti awal nak mai majlis saya..

3. Bajet korang bajet..ingat pengantin jer ader bajet?huhu tetamu pon ada bajet jugak...bukan cop duit hari-hari..hihi so, kalau yang jauh leh lah save duit skit untuk travel, yang dekat leh lah save duit nak beli hadiah...:p

4. saya jemput awal supaya semua rasa dijemput hadir..sebab saya sendiri akan terasa kalau lagi 2 minggu majlis baru nak jemput..mana nak ready bajet, hadiah lah apa lah, tambah-tambah kalau yang kahwin tengah bulan..korang tak rasa macam tu?macam tak nak jemput ajer..

5.saya tak paham kenapa benda baik nak rahisa-rahsia?huhu kita kawen atas kehendak kita..lainlah kalau kena paksa keluarga kan?kita hanya menjemput, bukan nak bergebang tentang persiapan..kan?

6. Rakan-rakan dan saudara mara boleh plan untuk berkonvoi bersama kalau kita bagitau awal-awal...

7. saya STD sekali dengan mintak alamat..tak semua orang willingly nak bg alamat bila RSVP..kena jugak nanti mesej sorang-sorang...huhu nak pos lagi..ready duit setem lagi..banyak kerja lagi...takut jugak kad tak sampai ni..huhu

8.yang paling penting keikhlasan kita..yang ni, korang pikirlah sendiri..hihihi

 rakan-rakan, silalah tinggalkan alamat di ruang komentar yer untuk saya poskan kad...ataupon email saya di sitinoraqilah[at]yahoo[dot]com..
saya dengan rasa rendah hati menjemput anda semua ke majlis saya pada 29 Oktober 2011 di Hotel Seri Malaysia, Kepala Batas. Kalau sesiapa yang berada di Sarawak, majlis pada 27 November 2011. bagitau yer, nak p belah mana..hihih :)

nota kaki:ada sapa2 nak tambah?cepat-cepat...hihiihi

12 comments:

Cik Puan Syafa said...

yeay nak kawen dah ^__^ cheq email nak kad bole?hehe

Q said...

boleh sesangat!datang tau!hihi

norinaomar said...

Q..boleh tiru ayat tak?nak letak kat event soon

cik_azie said...

azie nnti Q bg by hand kan hehe

LisaLisut said...

Q! mcm menarik je date u tu.plus kat penang! masa tu i dh kawin.hihi.nk je rasa honeymoon kt penang nk makan nasi kandaqqqq...tp i tak sure lg whether i can heret bakal suami(ms tu dh suami hikhik) ke apa.so may i have ur online card dlu pn xpe.tp kalau nk bg pun takpe gak hihihi.anything nt i emel u la my address ehh

A.N.A said...

x nk tambah ape2..setuju je..x sabar nk p kenduri Q..yea..yea..sesaited nie..hehehe

Q said...

Noi~tiru-tiru...sila jgn malu2..watpa susah nak type..copy paste sudah..hahha

Cik Azie~yeah babeh!remind me k!:)

Lisa~MAI lah makan nasik kandaq terbaik di dunia!!hihihi email lah senang..hihihi :)

Q said...

ANA~hahahha comel ler awak ni....datang okey??:)

kAseh Mir'Ha said...

mula2 skali nak tanya Q..bila kendurinya? takut tarikh kita sama. =p

Q said...

Kaseh Mirha~dah letak kat situ 29 oktober..hihihi perasan tak?:P

veesakura said...

Q, ok jer STD awal2. senang orang nak atur jadual. vee nak kad Q, bole? bagi kat emel jer pon takpe. kot2 time tu vee bole balik kampung. hehe. dolphinvee_winter@yahoo.com. thanks dear!

Q said...

Vee~boleh2...nnt Q email kan kad yer...kalau dpt datang-datanglah yer..:) thnaks dearr!