About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, July 20, 2011

Remeh :doorgift = bridezilla

tajuk ntah apa-apa macam biasa..haha

seriously, part doorgift adalah paling remeh sekali..
sebab its nothing to do with you,the bride or the groom or the family..
its all about the guests..kan?
guests suka ker tak, diorang appreciate ker tak..tu lah ni lah..
aiyoo...memang pening..
so, MY DAD decide nak bagi apa..
see..MY DAD ok..not me..terus jadi bridezilla!

sebabnya, over bajet!
and for me biasa jer lah door giftnyer..huhuh
tapi bila dia cakap dia sponsored, diam tanda setuju jer lah..hihi


the sample..
biasa harga cenggini berapa yer?
nak compare lah jugak kan..hihi 

as these door gift is already fly over the budget..
so, daddy decide to buy a certain amount..
kalau habis, habis lah..
nasib lah...
tak mampu nak memuaskan hati semua orang kan..
I just fikir, kalau couple datang bagi satu jer..share lah..bukan leh simpan wat hiasan kan?hihi

seriously, chocolates as my door gift and I'm not a fan of chocolate..
IRONY..
well, tak kisah pon, bukan I nak kena makan kan?hahaha

nota kaki:kawan abang I yang buat, kalau nice I bg link blog dia k...dia orang Kulim...:)

rakan-rakan, silalah tinggalkan alamat di ruang komentar yer untuk saya poskan kad...ataupon email saya di sitinoraqilah[at]yahoo[dot]com..
saya dengan rasa rendah hati menjemput anda semua ke majlis saya pada 29 Oktober 2011 di Hotel Seri Malaysia, Kepala Batas. Kalau sesiapa yang berada di Sarawak, majlis pada 27 November 2011. bagitau yer, nak p belah mana..hihih :)



9 comments:

cik_azie said...

xpela 2 daddy nk sponsor hehe..azie pon pening doorgift azie ckup ke x. my aunty ckp ikot la kalo x ckup nak wat cmne. bg jer apa yg ada. tp mcm xbest lak kan...ingt mcm nak tambah lg ckit jer

norinaomar said...

doorgift ni benda pertama yang saya kerah otak fikir sampai buat list 4,5 kali.
kalau dewan takde masalah Q sebab kita boleh tinggalkan je atas meja makan tu.

memang bajet sangat diambil kira.
last-last saya come out dengan doorgift yang biasa2 je tapi ada yang saya buat sendiri dengan penuh kasih sayang.Harap kalau Q n Cun dapat datang kenduri saya,akan dapatlah doorgift yang penuh kasih sayang tuu hehe

LisaLisut said...

u r so lucky Q.kalau i tak kisah dah as long as i tak kuarkan duit.lol

Q said...

cik azie~kalau bg barang takper, tak cukup leh simpan...tapi kalau mknn ni, lebih2 sgt syg la..huhu buang jer nnt...

Noi~doalah kitoang murah rezeki, kalau dan memang Cun nak pergi sangat2..dia ckp kitorang dah kawen masa tu, takper nak pergi pon..hihi

Lisa~mula2 kisah, dah tak kuaq duit, tak kisah lah..hahah

~ NANA ~ said...

bg coklat camtu cantek la...org pon blh mkn :)

Q said...

Nana~yup..tu yg nk kena habiskan..klu tak membazir!huhu

cik enul said...

nak senang beli jer yg macam tuh...siap packaging skali..tak payah pening2 pikir nak bungkus macam mana..kalu ada bajet, jalan jew..huhu..kita bukan leh puaskan ht smua...atleast ada la buah tangan tuk dorang bila balik dr majlis nanti kan...

lind said...

mmg pk nak bagi coklat as doorgift. boleh buat sendiri. tapi kena pk masa pulak. nak buat byk2 time kita nak kenduri mcm stress ja hehe. selalunya kalo jual jenis mcm tu kotak lebih mahal dr coklat. coklat tu sebiji bleh dpt 60sen - 70sen. nk tunjuk blog pon skang domain expired dahh. belum renew lg hehe.

q dapat harga berapa utk 4biji coklat + kotak?

Q said...

Cik enul~part tak pyh kita susah2 package tu setuju sgt..yup, at least adalah buah tangan kan..hihi

lind~Q pm kat fb ek..hihi aiyoo, baik jgn, nnt stress ilang seri pengantin...hihi