About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Saturday, July 9, 2011

Pesta Nasi Kandar, Penang!

Duk Penang tak makan nasik kandaq saja lah kan..
tak suka takpa, yang penting kena makan!hahah
the best in the world tahu?

So, tak tau sangat pasal Pesta ni, but a friend of mine informed me ada pesta!teruja lah jugak..
sebab semua kedai nasik kandaq kat Penang akan bukak small stall..
so, tak payah pi jauh-jauh..semua kumpul kat satu tempat!
yang tak pernah dengar pon ada...hihih

Pesta nasik kandaq ni buat kat area Kapitan Keling..or lebih precise kat Queen Street...
poyo kan p pesata nasik kandaq berdress bagai!hahah

oh, kesayangan saya jugak poyo berdress!haha

setiap nasik kandaq ada speciality sendiri..
kami ada 3 orang, so kami pilih 3 kedai yang berbeza!
and yang penting TAK PERNAH MAKAN!

mine was..
roti benggali and sup ayam..diet kan..hahah

 en.tunang...Nasi dalca and itik masak ros!!
sedap sangat ok!makan sikit jer nasik..tapi ratah itik!hihi

kesayangan saya makan nasik tomato ayam ros!sedap and pedas and full of spices!nyum nyum..

so korang, honeymoon Penang makan nasik kandaq ok?
hahaha

nota kaki:korang tau kan nasik kandaq tu apa?hahaha

6 comments:

farah aminuddin said...

omg lama gila tak makan nasi kandar!! nak g penang sekarang jugak. haha. masa kt kl, ada makan nasi kandar tp rasanya sangat2 tak sama dgn the one yg i makan kt penang. huhu :(

nida-razak said...

wah..sedapnya nampak nasi kandar tu..lapar plak..hahah..

shayra hint said...

ohhh la my fav! bestnyaaaa! i would go tiap2 hari lunch dinner supper kalau aku kat sana.

Q said...

farah~mai lah!kat penang punya mmg tak sama kat seluruh dunia!hihi

nida~sangat sedap!!!!

she~tau takpa..tp aku seminggu 2 3 kali lah..hari2 tak muat baju nnt..hihihi

LisaLisut said...

ohmy goddddddddddddddd drooling!! meleleh saliva iiiiiiiiii!!!!

jeles gila tgk pesta nasi kandar!!!!! my fav!!!! arghhhhhh kalau i ade rezki g honeymoon penang i akan makan semua mkn yg ade!!!!!

Q said...

Lisa!!!makan jgn tak makan!