About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, July 7, 2011

It's always about shape, butt and breast!

Bukan weight!
apakah?tiba-tiba ja kan?hahaha

nak bagitau, saya dah start balik exercise!hahah
kecoh jer kan?:p
well...memandangkan lagi 3 bulan plus plus, and ada bahagian-bahagian yang perlu diberi perhatian, makanya menyarunglah kembali track suit dan kasut sukan ku..
selalu sarung track suit pi tengok wayang ja..:p

One thing i realized this time, I never think of losing weight, but I just want to be in shape!
shape with figure and stamina!
I just focused on certain part of body and increase my stamina..
dulu atlit yang berjaya...lari kampus 3 4 round relax jer...lepas bersara memang tak exercise langsung!
asyik duk joging kat shopping complex jer kan..hihi

Bahagian yang paling problem sekarang adalah perut..
so, sit up lah setiap hari and mula minum minuman panas lepas makan..
korang tau tak susahnya nak maintain berat and at the same time nak dapat shape?
sedar atau tak, bila kita start exercise, aset-aset kita pon terlibat secara tak langsung..
geddit geddit tak?

*malu*

Memang jeles kalau tengok perempuan kurus with big butt and breast..
semua open kan?aiyoo..sukati jer aku tulis camni
and for me plak, my butt memang tak payah risau keturunan, but the upper part memang risau gile!
dahlah nak nampak pon susah, kalau nak kempis perut terkempis yang atas camner?
korang ader tips??hahah

oh, I miss my baby...
she always said, why lelaki gemuk have big breast while she have none!


nota kaki: tau tak pasal Groupon?hihi by the way, jangan lupa B2B utara untuk add kat  Fb ok...join group B2b utara sitinoraqilah[at]yahoo[dot]com..Perak pon boleh join..hihih 

18 comments:

A.N.A said...

tgh penin mcm mn nk join group b2b utara kt fb..

~ NANA ~ said...

dear...utk besarkn breast kna rajin angkat dumbell yg ringan dgn keadaan kita baring, then angkat dumbell tu ke atas :P

Dhya said...

rase nya kamu dh cukup kurus la.....
shape???? aallloooo....tu luaran jer....
yg penting exercise untuk SEHAT!!!

p/s : nk join jgk group "B2B utara" boleh????

Miss Sunshine said...

kita exchange nak tak tak... huhu, keturunan kiter pulak memang sume jenis yang atas besar.. hahaha.. tapi, sebenarnya susah jugak besar2 ni.. kalau beli baju asyik sangkut kat situ aje.. hihi...
bukan sekarang dah banyak produk untuk 'itu' ke? tak nak try?

Q said...

A.N.A~add jer Q dulu kat Fb..then Q invite masuk...hihi add pki email tu and then tulis b2b utara!xoxo

NANA~seriyes??hahah baper kg dumbell pon takper ker??nak try!!!:p

SUe~of koz bleh..satg Q invite yer..bukan nak kurus...nak bg shape cantik skit..kat perut tu...hihi

MIss Sunshine~hahah tu lah pasal kan?nk try tapi takut lah!huhu

lind said...

<--- jenis PEAR! sekarang ni tgh pulunn nak kecikkan bhgn perut kebawah. tp tu laa part yg paling susah. caiyok2 utk kita hehe

norinaomar said...

NANA:betul eh angkat dumbell

U nak tahu Q,dulu masa berat saya around 40kg,butt n breast boleh tahan mantop,sekarang dah lose weight gila2 atas sebab apa yang saya taktahu,semua jadi leper sampai my friends pun tegur n hairan.nampaknya kena cari dumbell gaklah ni

http://noipunyablog.blogspot.com/2011/07/tips-menabung-3-akaun-keluarga-aka.html#comments

cik yana said...

kecik susah, besar pun susah..eheheh! ;))

tqahmisdar said...

nak kurus jugak..huhu

Cik Mira said...

hi... i'm penang b2b.
tapi bukanlah pengomen tegar. hehehe
nak join group fb tuh mcm manakah?
add email u ja ka?

*nak komen pasai entry nih, xtau sangat.. sebab i tak suka exercise. hoho

LisaLisut said...

i kene "paksa" ke gym.bole?bosan la terkepung dlm gym.tp nk jog kat luar skrg jerebu.haha alasan.malas gila kot.dlu masa muda2 rajin je.haish..masalah i pn perut..mls gile nk buat sit up..sobsob

A.N.A said...

lala nk kecik kn sikit butt,besau sgt..hehehe..yg atas dh ok..hahaha..

Q said...

Lind~saya nak kat pear pon tak pear ni...hahahah usaha lagi!

Noo~jom buat diari angkat dumbell..kita lawan!kakakak

Cik Yana~tau takper...hihihi

Tqahmisdar~kurus dan sihat dan aset terjaga!hahah

Cik Mira~yerp2..add email and state B2B utara..nnt saya invite masuk..:) thanks!

Lisa~u ingat u jer kena paksa?i kena paksa koging sit up semua!hahah

A.N.A~wow!hahah atas ok takper!:p

Fiza Amran said...

hi saya B2B penang .. jom la share anything pasal wedding.. saya kekurangan sahabat B2B utara. I link u ok

Q said...

Hi Fiza~my pleasure...meh lah join sama2 B2B utara!!!yeye!

iedchan said...

aaa i pun same..breast kecik..hehe..tapi kawan2 i yg besar die kate kecik2 la besh..i b2b...i foo u k dear...:P

Fatin Fairuz said...

kalo fatin..fatin suke kurus kering..laki ke pompuan ke..kurus tu best..haha..gile kan?tp as for me..me tak suke my boobs..bole tak cenggitu?sbb tak padan ngn badan..dr dulu org2 di keliling ckp cam tu..+_+

Q said...

Fatin~unik ni..semua orang ada citarsa masing-masing kan..hihi bersyukur jer ngn boobs yang ada...hahahah