About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, July 28, 2011

Perabot:mana nak beli dulu?

Antara preparation nak kahwin, dengan masuk rumah, mana lagi korang suka?
I choose masuk rumah...hihi
sebabnya, it is something real...benda dipilih ikut citarasa sendiri..
benda dah siap...ada depan mata..boleh pegang..
kalau preparation kahwin, nak kena tunggu, berdebar berpeluh bagai tak tau benda tu jadi camna..
and sekejap saja kahwin tu..I mean the day itself la..kan?

Lepas kahwin, still tak confirmed lagi nak duduk mana..
but I surveyed perabot dah..hahah 
I need a rest from wed prep, so, I divert to something else..
It relived me a lot except the ka ching part...

Nak masuk rumah, tak kira lah rumah sewa ka, rumah sendiri ke, perbelanjaan macam nak kahwin jugak..
punyalah mahal!yang murah ada, tapi tu lah, mata dan nafsu ni jahat...bulan puasa nak mendidik diri..
kalau terusan macam ni, kesian bakal suami kan?haha

tengah berangan ni masuk rumah bersama,konon-konon lah kan..
so, ingat nak beli sikit-sikit..kan dah cakap tadi nak didik diri..
tapi sebelum tu meh tengok wishlist:

1. TV LCD, LED tak mampu
2. Sofa, kalau bleh nak bed sofa
3. katil and tilam and bantal..
4.cofee table
5. rak TV
6. periuk/peralatan memasak
7. peti ais
8.mesin basuh
9.meja makan
10.dapur
11. almari
12.dressing table

thats all kot..very basic jer..
out of 12, choose 5 jer!

saya pilih







semua basic things to start our living together..ni pon mau 10k kot..huhu
3 months to go, but still undecided..hihihi takperlah, the time will come..

korang pilih mana kalau bagi 5 choice jer?
jawab kalau berani..hihi




12 comments:

Cik Mira said...

hihi... meh nak jawab.
kalau i, rasanya top5 yang nih la:
3. katil and tilam and bantal..
6. periuk/peralatan memasak
7. peti ais
9.meja makan
10.dapur

* i ada tipu sikit. sebab washing machine dah ada. jadi dah boleh pangkah la. hihi

e k i n ♥ y u s r i said...

samelah kite....
i choose home....
sbb duduk situ lame

cik enul said...

ya allah...susahnyer nak wat pilihan..Hmm..kalu enul:

1. katil
2. mesin basuh
3. peti ais
4. dapur gas
5. tv

tambah lg 1 bley???hehehe...

fainie_riz said...

Dear..i pun suke preparation nk msuk umah..ni tgh pk nk deco ape kt wall..nsbaik umah sewa lg..klu tak, mau nye i cat ikut color2 ceria nippon paint tu..huhuu

~ NANA ~ said...

bestnye la kalo ada rumah sendiri...tp biasanya periuk kuali tu time kawen akan ada org bg...hehe

Scha Nur said...

Fridge and Bedroom set la penting..

macam scha baran umag sewa time belajar dah ada..so bawa je nanti..

mmg mahal pun..sekarang ni barang mahal tapi kualiti pun oukay..kalau beli murah cepat je rosak..

jum saving!

Q said...

Cik Mira~tak aci men tipu..hihi cer consider apa yg ada tu jadi tak ada?hihi

Ekin~kan kan?tak sbrnyer walaupon tak tau bila..huhu

cik enul~tak boleh..5 ja..hahha susahkan?hihi

Fainie~sabar-sabar.umah sewa buang duit pon tak dapat kat kita...huhu

Nana~kalau orang tak bg?nk masak pakai pa?hahhaha

Scha~dah ada senang, Q ni duk hostel lama dah..huhu abes duit jer..jom bisnes!huhu

lind said...

dari cerita pasal kawin cerita pasal masuk umahh lagik real. yeah itu betul! mcm malas nak pk pasal kawin dah. tunggu hari kendurii sudahh haha.

yg rasa penting skali ialah:

1) set bilik tidoq
2) mesin basuh
3) dapoq
4) peti ais
5)meja makann

LisaLisut said...

hmmm. i dh prepare since last year.hahaha. dapur tak pyh beli sbb developer provided.save di situ. i need cooking utensils,pinggan mangkuk,langsir n small stuffs.

katil tilam(hadiah bakal kak ipar).save lg duit.

i need...sofa!!!!!! n carpetsssssss lagi.hahaha

slow2 Q :)

Fiza Amran said...

kita nak

katil and tilam
peti ais
mesin basuh
dapur nad hood
pinggan mangkuk periuk yg complete

sebabnya kalau pinggan mangkuk complete yg lain x complete x rasa sgt

malynd_anggun said...

rumah pun belum ade..masing2 duk ngan masing2 dulu...so, x pikir nak bli ape lg...ehehe

Scha Nur said...

Q..hahaha.jum bisnes! bole beli furniture cantek2!

sekali beli je sudah..haha..geram bila nak kawen nih..asal lambat lagi.erghhh* gila jap*

langsir, bedsheet semua2 berkaitan i jahit sendiri..saving lagi disitu!