About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, July 13, 2011

Of Bulu Kaki

kahkahkahkah
mesti korang cakap apa lah dia ni dulu breast butt la ni bulu kaki plak..
hey hey hey..
I'm talking about reality ok?:p

so, ada masalah bulu kaki?
bulu lain tak mau tau..hahaha
I had bulu kaki problem..
oh, tak payah lah menempek gambar pulak kan?
geli jer orang tengok...;p

kat sini nak share product review yang I pernah pakai and a few things regarding this matter lah..
masalah bulu kaki ni actually its individual problem..
maybe ada skit kaitan dengan keturunan and genetik and all that scientific explanation whatever it is..

I read it somewhere pasal shave/remove bulu-bulu ni..
and a few B2B and ex-B2B ader tulis jugak pasal ni..
most of them pergi spa or brazillian wax untuk remove bulu-bulu ni..
depends lah kan, kalau bajet lebih bleh lah pergi..
tapi sat, tu SEMUA KAT KL ja!Kat Penang sapa tau?ader I pon nak p jugak..hihihi

One thing about wedding preparation is you start to realize 'details'..
details of your body, hair like me addicted to salon  and all sort of thing yang dulu tak kisah pon..
yerlah, you'll be so-call-transparent nanti to ur other half kan?bluwek...hahha

ok ok...melalut plak nanti..
so nak buat product review..oh, I used wax...sakit!

1. Body Natur
tak jumpa yang tulis english punya..yang ni ja ada..
tahan 2 bulan jugak sebelum bulu-bulu yang di remove kembali tumbuh dengan aktif!

2.Veet
Ok lah..tapi seminggu jer tahan..
pastu dah start ada balik...

3. Body nair
yang ni 2 malam ja tahan...
next time memang no no lah..

actually, ada hukum lah pasal remove bulu kaki ni..
some of them cakap haram tapi yang i remembered clearly, sekiranya seseorang wanita itu mempunya ciri-ciri seperti lelaki, makanya HARUS hukum untuk di ubah suai...applied macam mana, saya pon tak pasti..
but for me, first time remove bulu kaki adalah atas permission Daddy...
nanti kena minta permission Suami..kihkihkih
dengan niat, cantik hanya untuk suami..bukan nak pi tunjuk kat orang lain ok?

nota kaki: B2B utara tak dak lagi ka?jom-jom nak p facial and salon sama-sama hujung bulan ni!
do add me at FB untuk join group ok?
sitinoraqilah[at]yahoo[dot]com
MilkAdeal memang berbaloi! 



16 comments:

Anna said...

kat Auto-city n gurney ade brazillian wax.. x la mahal sgt.. member cakap tahan la dkt 2 bulan... product2 yg comercial 2 semuanye akan membuatkan bulu kaki lebih banyak je...

Q said...

Anna~yer ker?gurney kat mana ek?bukan brazilian wax ni permanent remove ker?lebih banyak dan kasar..huhuuh

Fiza Amran said...

dear... i pun got this problem.. actually brazilian is a must for the sensitive part...dia x remove permanently. usually bila tumbuh balik dia semakin halus...
as for kaki i guna wax yang jual kat kedai india jer.. nama dia cold wax... dlm rm 15 tahan guna berkali kali.. sekali buat tahan dlm 2 bulan... nanti bila i ada masa i buat review untuk this wax.. chillaz ya' u r not alone..

LisaLisut said...

hehe kawan2 i suka larang i remove bulu kaki sbb diorg lg berpengalaman sll buat etc.sbb dorg kata nyesal je.nt tumbuh lagi hodoh dan kasar2.so i tak buat.lgpun dorg kata mmg bulu kaki i takde la obvious sgt.so far i slmbe je pakai skirt g office dgn original bulu kaki.lol.

tp klau nk buat silakan.mybe kene sll monitor la.tkt nt tetiba dia tumbuh kasar2 kang.lg scary hehe..

wax private part is haram tak silap i.sbb tak kisah la pempuan (malay or chinese) yg buat kan pun ttp haram sbb tgk private part kita.hanya ur spouse je bole.utk lebih lanjut google la ye :)

Q said...

Fiza~owh ye ker?I seriously ingt brazilian wax ni remover permanently...tapi memnag tak p lah untuk tmpt2 secret tu..hahah Cold wax?tak pernah dengar pon..ok2!waiting!thanks ok?:)

Lisa~i pon ada baca jugak pasal haram part tu....tp tak igt kat ner...hihihi kena monitor memang penat..thanks Lisa!:D

♥ Kasut Pink ♥ said...

Lucky me sbb bulu kaki segan nak tumbuh kat kaki i. Bulu tangan pon x bape nak ada. Tapi pernah gatal sekali dulu curi kakak punye veet try pakai lps 2,3 hari tu kaki rasa mcm miang semacam..

Q said...

Kasut pink~miang tu biasanya jadi kalau kulit sensitif..hihihi

KutubUtaraKutubSelatan said...

sy pon de mslh yg sme disebabkn belah ayh b'keturunan sigh..pening & buntu dh xtau nk pkai produk pe ni..wedding dh tggl sbulan lebih je..hurm..so cmplicated bile pk psl bulu kaki ni kn..

cik_azie said...

Q kita serupa..slalu azie pkai veet 2 jer..huhu
jom2 g facial ujung bln ni

Q said...

Kutub utara kutub selatan~I pon ada gak keturunan tu...hihi sabar jer lah kan...yang penting Suami menerima kita seadanya..nnt mintak izin dia nak wax bula kaki..hihi

cik_azie~jom2!Q tak suka sgt veet..gatal kaki..huhuh

lind said...

awat problem kita sama lagik ni? haha

cek pakai veet. tp mmg laa tahan brapa hari ja ponn.. mmg kwn2 dok kata pasai haram buang bulu kaki. tapi kalau bulu kaki dah serupa jantan haha takkan nak biaq kot kan. haruslah bakal husband pon bg permission punyaa.

Q said...

lind~jodoh kita kuat!hahaha tau takper...kalau bakal husbend tak kisah pon tak pa jugak kan...kahkahkah

Sfarlina said...

Thanks to body natur..balik kje trus p beli..haha..try yg ni pulak..b4 this mmg guna veet..

Q said...

Sfarlina~ha, nnt tengok perubahan tau...hihihi

Anna said...

gi wat laser treatment je.. remove permenatly.. tapi x sure la halal ke haram..heheh

Q said...

Anna~mahal tak?hahah apa2 kena mintak izin suami lah kot kan..hihi