About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, July 24, 2011

Bukan gemuk, berisi jer...

Gemuk dengan berisi tak sama...
gemuk tu berat badan berlebih-lebihan sangat-sangat yang boleh menjejaskan kesihatan and BMI (Body Mass Index) yang tak ideal..
kalau BMI ok, just chuby skit..ok lah tu..comel jer..

Jangan rasa diri gemuk!
Mommy selalu cakap I gemuk, en.tunang cakap, tak gemuk pun, berisi jer..
ada part yang tak patut lebih-lebih sangat seperti *ehem* lemak *ehem* di perut..ehem ehem ehem..tu jer..
hihih 

since 12 sampai 23 years old, my body weight sama jer..45kg..tulang!
seriously, sebab berat tu kat butt jer lebih..lengan kecik dan kurus, pipi cengkung..pungkoq ja besaq..haha
ni tak bulih buat apa,keturunan..
but now, Alhamdulillah..berat 50kg..and tengah nak maintain jer..
seriously tak paham bila ada yang nak berat sampai 40kg masa kahwin..huhu
tak elok sangat underweight, nanti susah nak conceived..kalau boleh conceived pun, takut mengancam nyawa ibu dan anak..
eh, macam ceramah motivasi plak..hahaha

kalau sape2 yang nak kurus, amalkan diet yang betui..jgn lah tak makan, tpai exercise bagai nek rak..
anorexia baru ada akai nanti..nauzubillah...
paling cikai pun, gastritis lah...
tak best ok!

and kalau sape2 nak tambah berat badan ikut cara saya, makan whipped potato banyak-banyak..
tak semestinya beli kat KFC...boleh buat resepi sendiri..
as long kentang, balun jer..

nota kaki: bridal boutique part 3 terpaksa hold dulu..sorry!

rakan-rakan, silalah tinggalkan alamat di ruang komentar yer untuk saya poskan kad...ataupon email saya di sitinoraqilah[at]yahoo[dot]com..
saya dengan rasa rendah hati menjemput anda semua ke majlis saya pada 29 Oktober 2011 di Hotel Seri Malaysia, Kepala Batas. Kalau sesiapa yang berada di Sarawak, majlis pada 27 November 2011. bagitau yer, nak p belah mana..hihih :)

4 comments:

norinaomar said...

Q,thanks for your message tau!sangat menghargainya!

I wish bulan puasa ni dapatlah naik berat,dah jumpa resepinya!!!

Q said...

Thanks to u too!!chaiyok2!:D

Fatin Fairuz said...

Q..nak pi majlis nye..tp jauhnye di penang =(..

Hana said...

awak..bt rception kt hotel seri malaysia eyh?? brape depa charge??leh thu x???

pls emel me : hanamzin@yahoo.com