About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, July 3, 2011

Bridal boutique yang bagus~~part 2!

See!!kalau bagus ber part-part I review..hehehe
Alhamdulillah..memang sangat berpuas hati dengan bridal ni..
senang di bawak berbincang dan fleksibel..
fleksibel ni penting sebab yer lah kan pengantin ni, sat-sat nak tukar..
ngada-ngada jer kan..hahah minor-minor lah..
kalau major yang diorang dah tempah khas untuk majlis korang then reject tu memang salah pengantin kan?hihi

so today g confirm kan apa yang patut..
apa lah yang patut tu kan?
1. confirmkan design pelamin..I stick with my decission..and diorang pon dah tempah barang-barang pelamin yang I nak..from China..together with my dress nanti...
2. bayar sikit lagi untuk pelamin..confirmkan ada extra charge ker tak..alhamdullillah memang tak ada..
3. kek daddy nak sponsored..so cancel kan kan fake yang diorang nak bagi (untuk bergambar kek fake memang cantik!)..and mintak replace dengan fresh flower hand bouquet (Kak Rozie, orang bridal yang suggest fresh flower i tak sempat cakap paper!SUKA!)..tapi meja kek still diorang bagi (SUKA!)
4. confirmkan amik kerusi nikah awal dari tarikh majlis (ni depa bagi free jer!SUKA!)
5. confirmkan baju untuk shoot studio..bleh cancel pemilihan baju yang lepas..and dia bagi baju baru ok!SUKA!

Alhamdullillah..memang senang lah berurusan dengan bridal nie..
nama bridal boutique ni Putree...terletak dekat tepi Eastin Hotel, dekat dengan Queensbay..
so far tak ramai lagi tau pasal butik ni, tapi the pelamin maker, Kak Rozie ni dah merata p buat pelamin sampai Johor Kelantan semua..and so far I like lah design-design pelamin yang dia buat..
diorang banyak pakej-pakej menarik..so, leh pergi check them out ok?

Untuk contact kak rozie, ni FB dia..
pelamin semua ada..and here is the link for Putree page..

Duta untuk Putree ni ialah Faezah Elai...nangis ok tengok gambar beliau yang jelita-jelita!

and Putree jugak lah yang akan buat pelamin Faezah Elai ni kahwin nanti..hamik kau..
syok kan kalau amik bridal butik sama ngn artis?hihi
actually saya tak tau pon yang ni ok

so, bestnya bridal ni sebab butik ni ada 3 bahagian ni baru perasan tadi

Bahagian 1: Pelamin
kat sini memang macam-macam jenis kerusi, hiasan pelamin, walkaway, kek, meja kek semua ada!
just pilih mana yang berkenan mengikut bajet!and one more they have their own kilang untuk kerusi, panel semua tu!so for me price dia memang berpatutan sebab kilang sendiri!and their design are fresh lah...and sentiasa ada something new!like this walkaway!oh so in love!!



and hiasan meja makan...sorry gambar tak clear..

Bahagian 2: Busana pengantin!
Bride favorite part, groom less favorite part..hahaha kan?
I like when the restock busana baru every 3 months!from Indonesia and China..meanag cantik-cantik sampai rambang mata..and they're honest about the price too..kalau baju biasa berapa, dari designer berapa and baju baru baju lama...so, pilih ja yang mana nak and book!pastu, leh tukar selagi korang tak fitting kalau tak silap
last fitting a week before majlis..and make sure masa fitting bawak segala bra underware corset yang korang nak pakai masa majlis nanti..diorang dah pesan dah kat I..hihi malu ja depan en.tunang!:p


I love the environment too...memang ada kelas and rasa mewah!
tengok the langsir and the 3 side mirror!
ni baju tak jadi lah kan...hihiih
I look fat and short!
camni ha tempat nak salin baju!and the assistant bagus gile!tukarlah 10 pasang pon..senyum ajer dia..

Bahagian 3: Aksesori/hantaran
bahagian nie baru buka..so, layan gambar jer lah k..
 Joe!
 flowers!
 pormander ball eh orang panggil?hihih
 jgn tengok kaler, tengok kekemasan diorang wat lembayung ni..
antara koleksi baru dulang hantaran...

tu jer lah..and ni ha signboard kedai depa!

tak nampak g tak tau lah..hihih

nota kaki: diorang tengah wat promosi kat loq staq sekarang!cek their FB k??

7 comments:

Alia.A said...

wah. same dgn faezah elai. meletops u q. hehehe.

A.N.A said...

Q:luar penang dia p tak?pening tgh cari butik nie..

norinaomar said...

oo masa fitting dah kena bawak undies2 yang berfungsi membesarkan apa yang patut tu eh..kena get ready beli ni bulan depang.

part survey n book bridal butik paling best!

Q said...

Alia~faezah elai tru i..haha

LisaLisut said...

meletop gila Q.pelamn lawa.bj u try pon lawa!huhu

Q said...

A.N.A~pergi rasanya...cuba contact diorang...

Noi~yup..so nanti bleh lah diorang adjsut baju tu ngam2 dengan apa yang kita nak pki masa kenduri nanti..best ker?pening!hahah

Lisa~alhamdulillah...rezeki...:)

wawa said...

teruja lah tengok... walaupon lambat lagi tapi sentap lak nokkss...hahaha