About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, June 29, 2011

Nasi Kandar Beratur, Penang mari!

So sorry, tiada info menarik pasal perkahwinan..
lambat plak progres..
sebabnya, semua kena tunggu daddy balik..
my dad keja offshore, 2 minggu kerja, 2 minggu cuti..
sabar ajer lah...lagi 3 kali daddy balik, kahwin lah saya...
insyaallah..

ok lah, kali ni nak ajak korang jalan-jalan makan kat Penang..
seriously tengok ramai plak datang melawat Penang ni..
hampa p tak Nasi kandaq beratoq nie??
kalau tak p memang rugi besaq!!!

ok lah...
lokasi nasik kandar beratoq ni kat area masjid Kapitan Keling..
memang betul-betul sebelah menyebelah..

ok..nak tunjuk gambaq masjid kat belkang tu...huhuhu 
cuba teka mana satu saya?kakakka

untuk pengetahuan hampa, nasi kandaq ni buka bermula JAM 10 MALAM!
kalau ada yang p makan awai tu, memang bukan lah..
silap nasik kandaq...
jangan konpius, ada 2 nasik kandaq berlainan kat satu kedai..paham?
nasik kandaq biasa tu buka dari tengahari kot sampai pukul 10 malam..
then nasik kandaq beratoq dari kul 10 malam samapi esok paginya..

hampa tengok signboard ni..
jgn tengok hana tajima fake tu...tengok belakang tu..
sorry sangat tak ada gambar yang clear!

Nasi kandaq beratoq ni keistimewaannya, korang kena beratuq dulu sebelum dapat makan..
biasanya orang akan start beratuq jam 9.30 malam...
so, paling singkat masa beratuq (kalau bernasib baik) adalah setengah jam..
paling lama sejam!
memang strategi bisnes diorang bagus, dah penat-penat beratuq tu mesti makan pon sedap kan?
memnag sedap pon!
tiada gambar makanan yang sempat diambil sebab lapaq sangat!
hahahaha
one more, korang beratoq malam memang tak rasa sangat pon..
tak panas..and kalau hujan, payung akan disediakan!


sebab tak ada gambar orang beratoq dalam kamera..huhu

so, mai lah try ok?:)

3 comments:

Wani said...

mak aii...kene dtg sebelom lapar >.<

LisaLisut said...

jelesnye iiiii.aritu dtg penang tak try pn nasi kandar line clear ke beratur ke apa!!!huwaaaaaaaa.kul 10 br bukak?mak aiii.pttla org penang sehat2.membesar bagai juara.haha.mkn malam2 heavy tak leh sll tau.ecehh

u yg tgh2 lah ;p

Q said...

Wani~jgn lapar sangat..nanti perut masuk angin..huhuhu

Lisa~lepas kawen, i konpem u bantai jer semua!hahha p tau honeymoon..kekekek pandai!