About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, June 28, 2011

Perempuan, road tax dan ..........

Pakai kereta nak masuk 3 tahun..
road tax saya tak pernah buat sendiri..
selalu bagi duit kat mommy, and tau-tau dah ada jer road tax baru..
korang tau renew road tax?haha

cerita saya renew road tax/insurans..
pergi Takaful..
kerani bertugas tu PEREMPUAN..
then cakap nak renew insurance and ROADTAX!
saya siap bagi lagi contoh salinan tahun lepas yang Mommy buat..
ada sekali salinan road tax..
and dia cuma renew INSURAN saya sahaja!
and being me also a PEREMPUAN, saya tak tanya apa-apa terus balik...
Mommy tanya saya, bila nak amik kat Takaful?saya blur!!
call plak Takful tanya, and diorang cakap kena pi Pejabat Pos..
Saya pi lah Pejabat Pos, diorang nak geran asal..mana ada geran asal kalau tak abes bayar...
call Mommy balik, dia suruh saya tnya balik takaful camner..
saya jumpa plak kerani LELAKI, dia cakap kawan dia tak dengar kot untuk road tax sekali...
sekian..

eh...tak abes lagi ni..
the ....... kat atas tu...

OMG..tak tau lah kenapa sekarang sangat sensitif, cepat naik angin and senang nagis and senang merajuk and senang jer nak gaduh!huhuhuhu

saya baru pas merajuk..
sebabnya, tak dapat pi Forever 21!
ridiculous tak?huhu
nangis sampai bengkak mata-mata and sakit kepala..
hahahaha
padahal nak p situ bukan nyer dpat beli pon, just nak cuci mata jer...
bajet bulan ni ilek dah...

saya merajuk sampai tak cakap ngn tunang saya..
dia pun tak pujuk and maybe dia tak tau kot saya merajuk..
dia tau sebab tiba-tiba sok sek sok sek jer drive..
huhuhuhuhu

ingat dia dah malas nak layan, tapi dia ajak jugak pergi Forever..
tapi saya dah malas..merajuk kan..
end up pergi makan jer..
saya pakai selekeh jer pergi makan..
capai apa yang ada..
bedak semua tak pakai..
lipstick pon tak..
eyeliner jer sebab mata sepet dah..
konon-konon nak btau lah saya memang tak nk p mana-mana..makan jer..
ambik nasik pon separuh and tak habis..
lagi sedih sebab selalu dia amik ayam dia bagi sikit, kali ni tak bagi langsung..
huhuhu and of kos lah saya tak mintak kan..
sebab tu pon saya hampir ter-menangis depan rezeki...

dulu nak merajuk and gaduh susah sangat..
sekarang senang jer..
saya rasa mengada-ngada plak?
korang ada rasa macam tu?

T_____T

nota kaki: kalau nangisn jer, tdo awal..kalau tdo awal ker mesti sebab nangis..huhu


2 comments:

LisaLisut said...

tunang i akan pujuk tp lepas tu kalau kau ngade2 lg bole blah.hahaha.tp sllnye i bukan jenis kaki nk tarik muka lama2.cannot tahan.hihi..nape tak masuk myeg je buat.i org ambank insurans call bg details etc,dia buat quotation,n i byr esok dh smpai resit n roadtax.wootwoot!

Q said...

Lisa~pernah try tp tak reti...haha end up pergi takaful jer bg semua...laki ni sat jer nk pujuk...cuba usaha lebih skit...kn?haha