About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, June 8, 2011

Haip..mana bleh pegang~~of pre-wed!

Sebelum apa-apa..sorry kalau ada sapa-sapa yang sentap..
sekali lagi entri muhasabah diri..
tidak ditujukan kepada mana-mana pihak..yang baik dari Allah..yang buruk dari sapa tak tau..hahah 
of coz lah dari saya kan...T_T

saya bukan lah baik sangat..saya tak pakai tudung labuh..kadang-kadang nampak dada jugak..aww..sexy you..hahha ok bukan pasal tudung yang saya nak ckp tapi pasa pre-wed photos..
haip korang, nama pre-wed, bukan post-wed mana bleh touch-touch..cubit nanti..hihi
jangan marah ok...

tipu lah kalau saya cakap saya tak tersentuh secara sengaja atau tidak dengan tunang saya..
macam saya cakap, saya ni pon bukan bek sangat..tapi tak salah kalau kita sedar kan apa yang kita buat salah...
saya perasan ramai yang ambik gmbr pre-wed pegang-pegang peluk-peluk tayang di FB and belog..
jangan marah ok..tidak ditujukan pada sapa-sapa nih..huhu
tapi kan, nama pon pre-wed, belum kahwin lagi..kurang manis rasanya kalau di tayangkan untuk tatapan dunia..

sekali lagi, saya akui, saya pon ada gmbr 'terpegang' jugak...
tapi saya rasa saya tak lah publish di mana-mana..hanya untuk simpanan sendiri..
sebabnya saya malu..
mesti ada yang tanya, kenapa malu, nak kahwin dah..kena pektis...
tu lah korang, setan ni jahat...dia suka lah bisik kat kita benda-benda yang bagi dosa nie kan..huhu

kita dah ambik gmbr begitu dah dosa..
pastu bg plak orang tengok lagi dosa..orang plak share plak merata-rata berganda-ganda dosa kita kan?

ada sapa-sapa marah saya tak?
huhu

dan lagi satu bagi saya, bukan salah pasangan sepenuhnya..saya fokus pada pre-wed ok..
saya rasa photog pon main peranan penting...I mean kalau tau benda tu salah, kita ada hak untuk tolak buat aksi tu kan?
and photog pon bleh ckp kat kita,
'wei, hampa belum kahwin lagi, mana bleh pegang-pegang..hampa nak pegang-pegang ambik gambar meh amik pakej post wed plak dari kami"..bukan kah lebih untung kan bisnes depa?kan?
macam kes pelamin jugak lah, kenapa vendor tak nasihat kita buat dua tempat duduk?
jahat betui setan ni tau..kan?

entri ni terhasil dari sembang-sembang bersama 'kesayangan' saya..
dia ckp dia malu plak tengok orang amik gmbr pre-wed pegang2 and dengan bangga buh kat fb blog bagai..
dia ckp walaupon dia nari tak pakai tudung, tapi dia still tau lagi malu letak gmbr- macam tu..
u olls, we olls pon bukan baik sangat...tapi we olls sekadar nasihat..

dan nak dijadikan cerita, saya terbaca tentang seorang photog yang berhenti ambik gmbr model and pre wed sbbnya dia kata terlampau bnyk dosa yang dia dapat...
kalau gmbr yang halal dan menutup aurat ja dia terima..seriyes, saya terkesima..

sorry k korang, kalau ada yang terasa, ini muhasabah kita bersama...
pre-wed ni pon sebenarnya bukan cara melayu kita..tapi kita semua teriku-ikut termasuk diri saya jugak..
tapi kita tak perlu lah ikut semua kan?

lepas kahwin, letak gmbr 1000 keping dalam belog pengang2 dengan suami mesti semua orang suka puji lagi tau...mesti punya...percayalah..:)
tapi jgn ler terover sampai gmbr 18sx pon buh kan T_T..haha

Alhamdullillah, kawan-kawan saya pon dah warning awal-awal jangan lah ambik gambar macam tu...
terima kasih kawa-kawan yang sayang saya..
saya sayang hampa jugak....
xoxo

nota kaki: sedih baca berita anak kepada kakak senior sekolah saya meninggal dunia pada umur 8 bulan..semoga beliau berada di syurga menunggu ibu dan bapanya...







11 comments:

Miss Sunshine said...

Saya suke entri ni... peringatan untuk kita bersama kan... Sharing is caring.. ^_^

anaztasias nora aira said...

saya setuju. nora pun wat pre-wed. seboleh bolehnya nora cuba elak. tp tipula ada juga la terpegang skit2 tp Alhamdullilah gambar kami setakat ni sopan. family le terima. untuk 2nd pre wed harap sopan juga. eh jgn salah faham napa nora lebih dr 1.sbb dpt free. xsalah untuk guna

thanks for ur entry dear :))

Q said...

Miss Sunshine~thank a lot!!

Nora~kalau dapat 10 free pon Q buat gak..hahah bestnyer dier ada 2 3 pre wed..hihihi thanx to u too!

K.I.N.A said...

sangat setuju & sangat tak setuju dengan pre wedding gitu..sakit mata tgk..huuu..:(

Q said...

K.I.N.A~masing-masing dah besarkan..hihi OP pon kena alert kan...:)

norinaomar said...

betul tu Q...
actually saya baru je amek pic pre wed..dah cakap ngan photog taknak gambo pegang-pegang..tapi bila tengok balik gambo ni taktahulah over ke tak?nanti saya emel eh untuk tanya komen Q

miss linaz said...

yup....200% setuju... :)

Fariza said...

setuju.
ada stgh OP bgus tau.
dia remind kita jgn tersentuh atau pegang2 time tgkp picture. :)
kita pun harus tahu juga batas2nya

LisaLisut said...

Q - haha.i tak sentap pun.walaupun i tau i buat jugak.sudah terang lg bersuluh.haha.no worries.ini peringatan kebaikan utk semua org kan.why shud i sentap.u dh jalankan tggjawab u utk advice org so ur part is done. terpulang kat individu tu sndri utk ikut or tak.hehe.

skrg pun byk benda adopt dr western.in fact i sndi tak gemar mcm table cntrepiece la,photobooth la apa la.semua tu pn kalau ikutkan takde dlm adat melayu pn.cuma tu part deco la.haha.semua benda cedok dr barat.kalau i tak menang cntest pre wed tu mimpi la nk ada pre wed shoot ok.hahahahaa.mmg takkan ade la jawabnye(Cheapskate) ;p

jgn risau lah Q.takde org nk sentap haha

[e][cHa][ChA] said...

agreed. skrg pre-wedd dh mcm post-wedd. sape la yg mule kn fenomena pre-wedd photo ni. huhu
kite pon dpt free pre-wedd, tp xtahu nk buat ke x. kalo buat pon mmg nak tyg gamba senonoh je. mmg malu n berdosa rase tayang gamba tak senonoh. huhu

Q said...

Noi~selagi sopan, takper..hihi alololo...saya ni bukan baik sangat nak komen-komen gambar Noi..huhuhu

miss linaz~wow, 200%!hahhaa

Fariza~best kan dapat Op macam tu?:D

Lisa~thanks darling!!!betui2...bila pikir2 balik..idea barat ni lebih menyushkan unutk kita kan?tmbh2 berbajet ciput ni..huhuuhuh

echacha~tu lah...payah lah sebab ramai macam suka plak..huhu kalau kita sama-sama ada kesedaran baguslah...:)