About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, June 1, 2011

Dia buat kad kahwin dulu!

Tu lah kan, kita merancang, tapi Allah tu lagi Maha Kuasa..
tiba-tiba kan?haha

tak lah, kali ni nak cerita pasal kad kahwin..
lama dah nak buat tapi Alhamdulillah tak buat lagi sebab kena confirmkan dulu abang I ni nak kahwin sekali ker tak?hahah 
satgi tiba-tiba dia buat tak jadi haru kot!

so, 2 minggu lepas p lah ronda-ronda nak cari kad kahwin..
nak buat untuk belah laki dulu...sebab en.tunang nak balik Sarawak hujung bulan...
takut tak dan plak nanti kalau bawak balik kad time raya kan..
kalau bawak balik awai tak cukup leh buat lagi...raya buleh bagi lain...

ni tak ingat lah sapa yang bagi link galeri kad kahwin yang murah kat penang ni, 
sapa yang ada entri tu sila angkat tangan komen tinggai link hampa tau..
nak bagi kredit..seriyes lupa..huhu

so, gigih ler mencari Lebuh Acheh di mana terletaknya galeri kad kahwin ni..
tempat dia senang ja,kalau tau lah kan..
tak tau memang agak konpius sebabnya..
tengok ni!mai pukui 11 tak buka pa lagi!
dok pikiaq lah maybe hari sabtu kan...
tengok ni..

lenggang..kedai apa pon tak bukak...banner tunjuk Sabtu bukak pukul 2..
keciwa..kul 4 nak p facial...tak pa lah..kami pon p ronda tempat lain..
tapi kan before tu nampak dah signboard ni..tapi tak paham..

tulis
'galeri kad kahwin'
OPEN

tapi kedai tak bukak pon...
kami mai len pukui 2...
rupa-rupanya kedai ni belah dalam...T_T and depa buka kul 10 pagi tu...
salah banner ler..huhuh tengok banner ni..



kedai ni kecik ja...tapi kemas lah..semua kertas and kad ja berlambak..
range haraga sangat berpatutan..paling mahai pon dalam 1.50 kupang kot..
and bangga sebab ada jugak Cina mai amik kat depa...

 ni duk explain peta..
kad dah pilih..


 deposit paid!

so, en.tunang telah memilih kad jenis poskad atas nasihat saya..
hahahah sebab dia tak suka benda-benda remeh pilih tu ni tu ni kan..
saya tolong pilih die edit ler skit-skit..
tak mahal..murah jah..
8 kupang ja sekeping..amik 300 keping hampa kira sendiri na..

ada soalan?:p

nota kaki: teringin nya kad kahwin hari tu...huhuhu







7 comments:

LisaLisut said...

8 kupang?mahai.i punya 0.79sen hahahaha.tp maybe nk try turunkan lg.sbb masa book dia kata if dtg balik masa nk bg map etc bole nk trun kan ke design 0.69 kebawah.lol..Q dah buat kad dah woiiiii.tunang i duk rilek2 lg.mcm mls2 je dia.i bg dateline br dia kata ok..hoihh

Q said...

Lisa~muarah lah sebab sikit...hihi kalau banyak dalam 4 kupang ja kot..hahah ha, macam mana nie?hampa nak kawen dulu kan...hahah tapi takpa, umah dekat..ni umah jauh nun kena nek belon..hihih

e k i n ♥ y u s r i said...

sy punye 3 kupang je
huhuhu

Q said...

ekin~3 kupang mesti banyak kan, ni dia ni punya sikit ja...tu macam mahai..hihih

iedayah said...

i pnye kad 50 sen je dear.setem lg mahal dr kad..sedih tui

Reen Tart Nenas said...

kad kawen tak yah memahal. yg penting font nyer clean and clear. lagi satu, make sure buat map betul2 yer. bukan apa, baru2 nie saye attend wedding, tp die nyer map xmembantu langsung, coz die mcm assume org tau je rumah die kat nie. org tempatan maybe la tau. huhuhu

Q said...

Reen~betui2..setuju sangat...sebab biasalah, nak jemput kenduri mai satu MAlaysia kan?:) walaupun orang malaysia, bukan semua tempat kita tau kan?