About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, June 7, 2011

Bertunang?Senang ja kan..

Kalau hampa lah kan, suruh bertunang sekali lagi of coz lah dengan orang yang sama, hampa buat dak?
hehehehe
Kalau hampa nak tau, saya sedang melalui fasa itu..
pasaipa plak kan dia ni tiba-tiba nak bertunang sekali lagi kan?
mesti hampa pikiaq macam tu kan..
actually, my abang nak bertunang lagi 2 minggu...
kan before ni habaq my abang nak kahwin sekali secara tiba-tiba kan?
so, apa-apa pun kena bertunang dulu..

nak habaq kat hampa info menarik..
sebab saya cakap macam bertunang sekali lagi kan, sebabnya saya sedang menguruskan untuk pihak lelaki dan perempuan serentak?
ni mesti hampa pikiaq pasaipa lah dia ni kalut sangat nak urus dua-dua belah pihak kan?
sebabnya...
bakal kak ipaq saya adalah mualaf dan dia anak yatim-piatu..
Alhamdullillah, dia peluk Islam dah 3 bulan kalau tak silap and bukan peluk Islam sebab nak kahwin..
kan saya dah habaq tiba-tiba kan..so memang depa tak plan pon nak kahwin tahun ni..dah sampai seru kan..

Walaupun Kak Ipaq saya sorang ja kat sini ( beliau orang Sarawak jugak!!yeye!!), tapi family saya tak amik mudah lah..terus-terus suruh menikah ja kan...so kami plan nak buat majlis pertunangan secara kecil-kecilan..
family saya akan dibahagi 2..
satu pihak lelaki..satu pihak perempuan..hihihi interesting kan?

Bakal Kak Ipaq saya la ni duk belajar tentang islam kat satu Pusat kat Sungai Petani Kedah..
so, dia duk dalam tu mengaji semua lah...and duk macam kat hostel..hujung minggu ja buleh keluaq..
last week, me ponteng kerja mommy suruh and mommy p lah amik dia outing nak beli cincin and baju tunang..
first taim leh, saya jumpa dia sebagai seorang Muslimah..hihi 

 ni masa p cari cincin untuk  dia dengan Mommy...putih benau bakal Kak Ipaq saya ni....
 Cari baju untuk tunang...dia nak something simple ja..tak dan dah nak buat vogue2..hihi
lagipun she still nak adapt dengan pemakaian muslimah..baju ni try ja, baju betui nanti reveal pas majlis tunang depa lah kan..hihihi
 ni plak keesokan harinya..p cari kain utnuk buat hantaran...kat Gulatis Sungai Petani baru bukak..
 saja buh gambaq sendiri sekeping..hihi
Ni nagn mak cik saya yang duk kat Sungai Petani nun...sama-sama bagi cadangan...kain lace tu untuk nikah depa nanti..hihihi

seriyesly best nak buat majlis pertunangan ni..sebab dah ada pengalaman..
saya tak catit apa-apa pun..
semua dalam pala otak ni ha..
flash back balik setahun yang lalu punya nak bertunang kan..
memang rasa senang sangat..hahah 
kalau saya and en.tunang nak bertunang sekali lagi memang tak dak masalah langsung..hihih
and for now..saya lah duk jadi majlis planner untuk abg saya ni...haha

2 minggu lagi,Insyaallah review majlis depa k..hihi
next entri adalah entri pasal si comey ni...


Naik beca u olls!!

nota kaki: I got my ring!haha

7 comments:

A.N.A said...

saya pn dh pegi gulatis ari tu..tp x berapa siap lg kn..huhuhu..tp baju bhgn pengantin boleh tahan kn,murah gak kn..hehehe..

LisaLisut said...

lisa kata: bertunang je tumpang sekaki!!!!! :P

veesakura said...

dear, tau tak mana nak cari sampin cantik kat area sungai petani or penang?

~ NANA ~ said...

bakal akak ipar u comel :)

Ariki said...

Ah.. seronok melihat awak yang sedang melalui fasa indah dalam hidup..

(^_^)

~ mizzAmy ~ said...

waaahh.. sangat interesting dear. good luck on ur preparation. kasi update nanti. ;)

Q said...

Ana~depends pada bajet..ada yang murah ada yang mahal..tapi sebab baru bukak so murah ler..hihi

Lisa~kan?hahha

Vee~kalau kat sungai petani tu berlambak..tapi murah punya lah..yang mahal tak tau kat mana..kalau kat penang ni area chowrasta..kat town..hihi

nana~tu lah..dah lah putih...

Ariki~indah tapi penat..hahha

Mizz Amy~mesti kasi hupdate punya!!hihi