About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, April 17, 2011

Bandung trip: Shopping place!!

Okeh...tempat shopping kat bandung plak...
tempat shopping ni banyak sebenarnya..
memang kebanyakan murah dari kat Malaysia ni lah...
ada yang lebih kurang and ada yang standard..ikut tempat...
Yang buat saya terlebih suka shopping kat Bandung ni, sebab banyak baju lengan panjang..
memang banyak sampai rambang mata...kat Malaysia, baju lengan panjang semua ada yang singkat lah, 3 suku lah, tapi kat Bandung memang secukup rasa..hihi pilih jer nak yang macam mana, tradisional, moden semua ada..
korang nak beli couple shirt pun sangat banyak ok..

Tujuan utam ke Bandung beli Baju Kahwin..
tapi diorang cakap banyak baju kawin yang dah siap lagi cantik kat Jakarta..
tapi mahal juta-juta...so, cari kain tempah lagi puas hati..hihi
setakat lace, 4 meter tak sampai pun RM100..
murah kan?

Semua mesti pernah dengar Pasar Baru kan?
Meh layan gambar skit macam mana suasana Pasar Baru ni...korang leh shopping kat sini, sampai muntah..hahah
seriously, saya dah tak lalu tengok kain-kain ni...naik muak....T_T

 ni kedai yang jual baju-baju batik...
 and more batik...
 telekung-telekung...serius murah..tak sampai RM50 untuk telekung sulam yang cantik...
 and telekung lagi...
 ni suasana kat Pasar Baru tu...bertingkat-tingkat...lain tingkat, lain barangnya..
 lorong-lorong jalan yang kecik..masa ni dah tak busy sebab dah nak tutup..
 banyak lagi kedai telekung..
 jangan muntah tengok telekung...hihi bagi gambaran kat korang nie..hihih
 ni bermacam-macam kain batik dan pelikat..
 kain-kain kebaya yang cantik dan bila tengok balik gambar ni serius menyesal tak beli sepasang..huhuhu

 ada jual cadar dan jugak comforter kat sini...murah aja donk...

 Ni first floor Pasar Baru tu...kalau masuk-masuk macam ni lah view nya...

Ok, Pasar baru ni banyak lantai...atau pon tingkat lah...setiap tingkat semua barang yang beda-beda..
macam lantai satu, jual jeans and tshirt..
lantai dua, kain-kain untuk baju kawin semua tu..lantai tiga telekung bla bla bla...
lantai enam, makanan...hihi

I know, I know, dying nak tengok kain-kain baju kahwin kat sana..
tapi tak banyak plak amik gmbr...huhu 
ni lah, kedai yang saya beli kain untuk buat baju pengantin saya...paling besar kedainya kat sana...


 kat sini yang best sebab korang tak pyh susah-susah nak jalan sebab semua akan dibentangkan kat depan korang..mintak jer...hihi nak air pon boleh request!!

 me trying some of the kain lace kat sana...this is not the one..hihih


 pilih kain untuk MIL...
one more, kat sini boleh tempah suit untuk lelaki..sehari siap!!
range harga dari Rm200 samapi Rm 1k lebih...depends jenama kain...




 terus memilih....ni hari kedua...me and my sis jenuh nak matching kan kain untuk pakai belah lelaki nanti...for family la...

 After shopping kat pasar baru ni, kitorang g FO...stand for Factory outlet...factory outlet ni semuanya barang-barang jenama yang direject..tapi saper ler tau kan korang pakai barang reject..hihi setakat blouse tshirts semua memang banyaklah...rambang mata...and kat sini cadar-cadar pon cantik...murah...more to english style ler...
FO yang glamour is The secret, Rumah Mode, Sahara dan banyak lagi ler..
kalau payah sangat, cakap nak pergi Jalan riau jer...bersepah FO kat situ...

 belek-belek tengok cadar...barefoot dah saya...penat!!
 cantik tak baju nie wat baju akad nikah ka...haha saper nak??:p
Rumah Mode..

ha,lagi satu, kalau nak shopping jeaans, pergilah Toko tiga...omaigod memang murah rasa nak beli semua!!
levi's edwin denim segala semua ada..and authentic kalau tak silap...levi's below 100 boleh dapat tapi design lama skit...who cares kan??hahaha lelaki suka lah toko tiga nie...sila2 pujuk suami tunang ke toko tiga setelah seharian teman ister tunang shopping...nescaya sejuk hati diorang sbb banyak barang laki....hihihihi

ok lah, tu jer gmbr2 yang ada...masa shopping, gambar semua tak ingat!!!huhuh
ada paper nak tanya boleh drop komen k...hihi

till the next entry!!!

nota kaki: tak sabar nak buat baju!!












13 comments:

didieadila said...

bestnyaaa! klu dd rambang mata dah semua murah..hihi

LisaLisut said...

Q bestnyaaaaaaaaaa nk g bandung(tak kisah la wpun lps kawin.sobsob) i nk beli kain byk2 haha.

baju putih u try tu best ok.u beli ke x?hehe

malas nk frust u kata lace sne murah(i suppose to buy lace from there masa tunang ke sana tp sbb katanya nt i tak puas hati tak beli sndri last2 beli kat jakel je dgn harga yg bisa nangis nk byr sobsob)

~ NANA ~ said...

bestnyeeeeee...kalo tahu i kirim beli kain lace kat sane...kehkehkeh

nida-razak said...

besnye...org kata, gi bandung best shopping utk preparation kawin ni...

e k i n ♥ y u s r i said...

bakal abg ipar sy pon gi bandung beli baju kawin....
tempah terus kat sane,2 hari siap...

Q said...

~dd~memang pon...q pon pening and nak muntah tengok kain..hahah

~lisa~pergi jangan tak pergi!!!best jer baju putih tu...hihi tak beli pon..hahah kalau pki harga jakel sini leh dpt kain lace paling mhl kat sana but still lagi murah dari jakel....hahha

~nana~boleh tp kena byrkan lugagge sekali tau..hahaha

~nida~org yang ckp tu tak tipu..hihihi

~ mizzAmy ~ said...

kalo pegi sure borong banyak2 terus kan? kasi berbaloi2.

tengku said...

wah...bestnya...x sbr dh nk g minggu dpn ni..hihi...kain2 kt sana serius murah ke???adoi....dh xtau dh nk bajet bp nk bwk ni..hihihi

iedchan said...

wahhh..i ske pg pasa bharu jugak...hehe..shopping..sessuaii nak pg beli baju kawen..hehe..

i folo u K :P

leanna_jay said...

kedai ape ye yg bgs tuk cari lace n jahit baju trus? :) nk survey kedai2 d bndung..

Q said...

@leanna_jay ~i suggest u pergi kedai yang besar2..diorang boleh jahit terus..and murah kat sana...:) gud luck ok..

leanna_jay said...

contoh kedai besar2 ade x? sbb bnyk sgt kn~ nnt xterpilih :P nk survey2 kt internet ni.. :) tq Q!

Q said...

@leanna_jay: banyak kedai besar2..hahah awak pergi memnag akan nampak bexza kedai besar and kecik..pergi tingkt 2 and 3 tau...pilih ler ikut suka..kat tenet payah nak cari nm kedai tu