About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Saturday, April 16, 2011

Bandung trip: Makan!!

Ok..rugi sangat kalau pergi Abndung tapi tak makan local food ok..
SANGAT LAZAT!!!
kat sana ingat bulih lah nak kurus, tapi sekali makan nasi 2 pinggan PALING KURANG..
kalau sehari 2 kali makan nasi..cer bayangkan?
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
mak mertua cakap saya dah gemok sambil gelak-gelak...
huh..tunggulah nak kawen nanti!!:p

kat sana paling layan masakan sunda la..
sebab I like makanan yang kering and ada sambal dan pedaasssss bangat!!hihi
macam ayat penyet lah senang cerita...meh layan gambar....

okeh..dinner pertama and masa nie memang lapar gila!!
kitorang makan kat Thai palace...
pergI indonesia tapi makn kat Thai nyer restoran plak...hahah
but actually, kat Bandung ni tak ada tau Thai food restoran macam kat Malaysia bersepah-sepah..
and thai food dier pon lain skit dari Malaysia punya,..sedap!!!

 both Mommies..hihi masa ni memang lapaq sangat...
so semua sedap and tak sempat nak ambik gambar semua...
dah habis dalam gambar, tahu berintik..memang sedap!!
kat sini, kitorang makan masakan sunda sebab murah...hihi
masakn padang mahal sikit ler...
 my lil sis dengan ayam pecel dier...
 Ni lah contoh masakan sunda...en,Tunang kidnap skit makanan mak dier sebab makan die tak sampai lagi..hihi
 My mom punya food a bit different sebab ade ikan masin..memang sedap lah..
my mom siap suap lagi en.tunang..hihi i tengok jer lah...hahah
the dessert...my moms favorite...

ni kalau korang p Pasar baru sangat-sangat digalakkan makan kat tingkat 6 nyer..
memang sedap lah...gerai banyak tapi rata-rata menu lebih kurang jer...
make a wise choice...;)

next plak...
my sis favorite, walaupon dier dah kat Indonesia 3 tahun, dier tetap jakun bila tengok strawberry!!
so,kitorang p la petik strawberry.....

 sebelum...
 mak..
 my jakun sis..
 me yang tgh tak sihat...so action jer lah...
 Mommy..
 En.tunang..

 otak-otak!!
 selepas!!!hihi
and me tengah makan bayam goreng....hihi don't have the full pic lah...tapi sedap sangat macam keropok!

ok, tempat makan yang paling best kat Bandung ni ialah Kampung Daun..
sebab ader air terjun!!
cantik sangat and tempatnya sangat lah cozy.....and sejuk!!!

 boleh baring2 sementara tunggu makanan sampai..hihi
 Air apa ntah...tapi sedap!
 I called it pizza tapi dalam bentuk karipap..hihihi
 tak ingat nama tapi semua sedap lah!!hihi mine..
 En.tunang..
 Mommy..
 Something to do with daging bakar....nyummeh!1
 the scenary...i told ya ada air terjun!

 lepak-lepak lepas makan..licin!!hihi
masa nak balik..hihih

ok, last tempat makan yang kitorang pergi kat foodcourt..
kalau susah nak decide which kedai makan atau restoran, korang pergi jer kat food court semua ada!!
this is on the last day lah..memang last nasik yang mkn before flight awal pagi keesokannya..
Bandung Indah Plaza food court....


 sotong goreng dier sedap!
sambal udang dier pedas giler!!!

kalau nak lagi sedap...korang makan masa betul-betul lapar ok??hihi
jangan sampai gastrik sudah!!:p

next entri baru shopping!!

nota kaki; terliur bila buat entri ni...hihi

7 comments:

~ NANA ~ said...

waaaa nmpk best2 semua makanan...nyum nyum

tengku said...

hai.. m going 2 bandung next 2 weeks..insyaAllah..any tips??like..kt mna tmpt mkn yg sdp n mrh...hehe...harga kain2 kt sna cmne eh??ok ke??
Thanks... :)

Q said...

~nana~memang lazat nana...sangat2...subhanallah...hihih

~hi tengku~ader link??hihi tempat makan yang wajib pergi KAMPUNG DAUN...and senang nak makan dekat food court lah...yang lain tak berapa pasti..hihi tapi makanan memang agak murah lah kat sana...shopping pon murah!!!untuk shopping, tunggu next entri yer...:)

tengku said...

alamak...i xda link la dear..hikhik...jdk silent reader je kt suma blog sbb mls nk menulis..kihkih...newey...xsbr nk tggu ur shopping en3..nt leh bt reference...hikhik

LisaLisut said...

my fiance once,suggested us to honeymoon in bandung.haha i was like err tak aci lah dia dh pernah pegi n pegi lagi.but come to think of it.i pn tak pernah pegi so why not,cheaper! and beautiful place kan? sgt nk pegi huhu

Q said...

~tengku~dah siap!!!sila tanya ok?hihi

~lisa~serius pergi jer..lagi best kalau ada org yang dah pernah pergi bawak...kebarangkalian nak kena tipu tu rendah...hihihi tapi memang cantik lah...

norinaomar said...

astaghfirullah al azim..adakah aku lihat itu tunang kamu ialah ahmad rafaiee ..kami satu UPM dulu(kat UPM dia amek diploma)..sama2 g kem.sama2 lepak kat foodcourt..geng lepaklah kiranya..dah lost kontek sungguh2..cari kat FB pun taktahu dia guna nickname apa.
tanya dia knal tak NOI
nice to meet u guys here..
chickenwing_08@yahoo.com