About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, December 28, 2010

W-day prep: wedding ring done!!

Betapa leganya bila dah setel pon pilih and bayar cincin kahwin kami!!
the feeling is priceless..
for the record: settle payment on 27Dec2010

gambar contoh jer dari en.google

last week nak bayar but something is wrong with my and en.Tunang Maybank debit card..
bukan nak promote ker hape, tapi it will be easier if jumlah yang banyak bayar guna card instead of cash..
takler pegang bag and nak jalan pon takut-takut kan..
aaaaah, if u guys debit card holder too, jangan lupa tukar had limit pembelian, pindahan dan pengeluaran kalau agak-agak nak beli barang yang riban-riban..nanti tak pasal kad declined plak..
I kena few times sebab tak tahu -_-"..
kitorang beli kat Diamond Platinum sebab yakin takder campur gold ker haper..
I pon pakai platinum jugak...
lengkap koleksi cincin di jari emas, seilver, white gold and soon to join the family, platinum...:)

 we choose very simple ring with diamond...
simple ker kalau ada diamond??
hahahahha
and my ring kena custom made sebab saiz 4...huhuhuhu
Alhamdulillah price still sama...tak ada extra charge..
cuma tengah fikir apa nak engrave kat dalam ring nanti..
memandangkan my ring sangat kecik, so just guna short name jer..
en.tunang punya cincin kena buh nama penuh..hihihi

nota kaki: tiada nota kaki kali ini..hahhaa

9 comments:

ainnazari said...

syiok nyer dia....i complete cincin(risik), tunang (gelang) and nikah(rantai), insyaallah hehehe mmg feeling sgt priceless kn!!!!!!!!!

shayra hint said...

haikel is the one yg selalu guna debit card. tapi aku tak bleh. i cant teach my self using either debit or credit card sebab aku punya kebolehan untuk swipe di mana2. jadi aku adalah makhluk kena bayar pakai cash. as in, nak bawak duit byk2 mmg takut, so kena bawak sikit2. bila bawak sikit2, less cash to flow-out. hehe~

LisaLisut said...

wow cool! platinum mahal x kalau sepasang laki perempuan ek..kalau kosong takde batu..? :)share pls.hihi

Q said...

Ain~ wow..jrang dengar tunang pakai gelang...tapi takper dah ada cincin risik..hihih

She~ aku pon sama but aku lagi malas nak p bank amik cash..so far aku leh control lagi..but aku kalah dengan kredit card!hahaha

Lisa~ it depends on ur budget too...design kita leh pilih...one more, beli masa time perayaan sebab akan ada extra discount at least 5%..wedding band jarang ada sale...:) hope this will help u..

R-YuzSha said...

sgt kewl.. okey...

ElyaElmo said...

dekat mana cr cincin lelaki yang?

Q said...

Elya~ kat Diamond Platinum. Platinum mahal, tapi kena pandai cari musim. Feb ni maybe murah..hihi

R-yuzsha~ thaNKS!!hihih

si kecil said...

woii! kalah i..cincin size 4. hahaha..

Q said...

Sikecil~tau takper!!hahah