About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, October 13, 2010

Tunang ni banyak dugaan~~~~

YES..I KNOW...

si a: tunang ni banyak dugaan, q kahwin lah cepat-cepat..
give me 100k then I'll happily follow you advice

si b: kenapa nak bertunang lama-lama?tak elok tau..banyak dugaan..
aku yang nak kahwin kan, so suka hati la bila nak kahwin..cepat ke lambat ada kacau korang?

si c (married woman): Q, kenapa lama sangat tempoh bertunang tu..dulu I masa bertunang memang hebat dugaannya, kena banyak-banyak sabar..I asyik nak marah-marah jer tunang I, tapi nasib baik lah dia sayang sangat kat I..kalau tak, tak kahwin lah I sekarang..
stare at her..ader aku kisah??cakap dalam hati jer lah.. 
 dugaan setiap orang tak sama...yes, I get it..ur husband love u soo much..no need to show off!!!other people husband also love their wife so much..they don't say a damn word..it is clearly shown...!!!

IT'S NOTED!!!
no need everybody to tell me EVERY SINGLE DAY dugaan bertunang tu banyak..
why don't you just pray for our happiness..
I'll be gladly thankful...

By the way, I'll still invite you to my wedding...


nota kaki: mereka tiada kerja lain kah..

9 comments:

erin said...

Q biase la tu..wlau byk mane pun dugaan yg penting hati kite n kite pandai manage, yg plg penting in any relationship is communication.. klu dh jodoh x kemana, lagipun klu kawen t dugaan pn byk jugak kan, x releven la d'org ckp camtu, same je tunang n kawen dugaan mmg sntiasa ade. biar je tu pndapat d'org yg penting kite tau ape yg t'baik tuk diri kite as long as family stuju..;p rin pn tunang setaun gak ni..alhamdulillah stakat ni takde dugaan sgt, baik2 lagi..doakan q pn camtu smpai kawin..;)

Q said...

Tu lah erin..but kadang-kadang so tired bila dengar orang keep repeating benda yang sama..ada limit jugak kan..sepatutnya diorang sokong lah kita nk kawen and tolong bg nasihat preserve hubungan kan...betul, kawen pon nanti bnayak lagi dugaan nyer..:) thanks for ur advice...Q pon doakan erin menghadapi semua dugaan dengan tenang and jayanya...hihihi

ElyaElmo said...

he3...kadang2 mind set kiter yg ckp mcm tu.....
actually klo kiter cuber kawal nafsu nk gaduh2 seperti yg org ckp tu...kiter tak akan gaduh nyeee.....
yg pasti, klo dh tunang ni jgn selalu sgt jumpe..org tua kata nnt masa kawen takde serii...tak sure betol ke tak tu.....:)

anaztasias einz said...

q sabar ek. biar apa org nak kata. saya dah rasa. my prinsip biar tunang lama tapi kahwin proper. tak mao tunang kejap tapo kahwin kelam kabut. just my 2 cent hehe =)

shayra hint said...

aku rasa tunang lama tadak hal la. kapel lama2 pun bley tahan, takkan tunang takleh tahan. astu nnt kawen cana,kan? at lis dah tunang, gaduh cemana pun, takkan la sampai putus tunang. lagipun bila dah tunang, dah ada batas masing2, so takde masalah la. ala, aku dah macam depa2 ni dah terbudaya dgn cara respond camtu. kalau ikut, aku tunang bukan sbb nak tunang, i mean, i chose to bertunang sbb nak ada ikatan yang lebih kukuh, as in tadak la sat kapel sat putus, dan lebih secure bila dah bertunang. so pasal kawin, kalau ada jodoh, mmg tak kemana pun, cpat atau lambat ja, semua Tuhan dah tulis :)

ctzurai said...

betol3..mmg byk dugaan...

♥ Cik Ribena ♥ said...

omg dear~ we r in the same shoes! paham2. nak kawen needs lot of preparation. mentally,physically n bajet pon leyh tahan sakit jugak. saba~ T_T btw juz followed ur blog. eksited bile tengok kite ngan awak nye tempoh E-Day quite same. its been 10months++. bile godek blog sna-sni naik pening tgk byk keje kena buat lagik sdgkn 1 pun xmula lagi. dang~ T__T

Q said...

Cik Ribena~sekarang ni bajet paling sakit sekali!!!hahah okeh..i'll follow and link back okeh??hoho...bila nak start nie?hihi

nia said...

setuju.penat nak jawab kat orang. lame2 self esteem jadi merudum.pastu lagi tambah nafsu serakah nak marah2. :( *kalau depa bagi 10k pun dahh sejuk hati* doakan yang baikbaik pun syukur. menakutka sungguhlah cakap ckap orang.jadi risau -.-"