About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, March 7, 2013

Update update update

minggu ni minggu rajin update belog sebab kena duk dekat lab..doakan saya boleh habis analisis dalam lab bulan 3, analisis data bulan 4,bulan 5 dan bulan 6 hntr thesis..skittttttttttttttt lagi..heh

tu update study..

update lain nak cerita jugak la..macam biasa..saya nak educate orang..hihi

okay, so semalam saya jumpa kawan-kawan..kawan-kawan ni dah ambik lah takaful..minggu lepas bukan dengan saya..tapi dengan ejen part time..tak apa pun..tapi yang saya hairan nya, tidak berupdate..paham tak?berapa value semua tak tau..kawan-kawan saya semua ternganga bila saya tanya..T__T

one thing bila u amik medical card, u kena push ejen buat kerja ok..medical card is important..semua pon important jugak lah..once u made premium, u kena tahu status..ejen dah buat simpanan premium ker, dah hantar borang ker belum, apa status..semua tu kita kena tau..why?let me tell you why..

last year tak silap, i tak jadi ejen lagi lah kan..so my ejen, sepupu dia nak amik takaful dengan dia. Memang dah lama nak amik cuma bajet..paham paham..saya pun macam tu dulu heh  so, contoh hari selasa tu dia sign semua dokumen and bagi pada ejen lah..tapi premium dia tak bagi lagi..dia kata nanti dia bagi time gaji..takper, kami ejen paham lah..gaji semua..paham..kami pun sama jugak..hihih ok back to story, so hari Selasa dia sign, hari Rabu sepupu tu ditimpa musibah...huhuhu rumah dia terbakar dan dia melecur 80% jugak lah..

Anddddddddddddd nak dijadikan cerita, semua saudara mara dia attack ejen ni lah, ckp dah amik takaful semalam sign, boleh claimed la depa kata.. mind u with great eastern takaful, accident kita covered terus 24 hours from inforce certificate. tapi, sbb premium simpanan dia tak bagi lagi, mmg tak boleh proses lah..sudahnya, after 8 months, baru sepupu my ejen ni boleh amik takaful bila dah fully recovery..and masa rawatan 8 months tu dia suffer lah jugak kat hospital kerajaan..huhu benda nak jadi kan...

So, everytime dah buat premium simpanan, kena terus suruh ejen update status..annoy kan mereka pon tak apa as they annoyed u ka masa jumpa untuk amik takaful..hihihi kalau standard case, meaning tak ada sakit ka, tak pernah accident sihat walafiat semua, dlm 24 hours after premium dibuat dah boleh inforce. Kalau ada sakit ka atau pernah masuk spital memang lambat skit. and nak tanya tu time office hour ok?:)

ok??

Alhamdulillah, saya kalau tak update status atau lambat buat premium saya akan inform semua client saya. U have right to know!!

qyla86@gmail.com

whatsapp/msg shaja: 019-4756901

2 comments:

D Yatie said...

u... each time baca saya memang meronta-ronta nak.. huhuhu...

Qyla Aqilah said...

D yatie~insyaallah, ada nanti rezeki :)