About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, January 8, 2013

Truth hurt

Kadang-kadang, betul orang cakap, ada kawan yang kita boleh minta tolong masa susah, ada kawan yang nak lepak masa senang ada kawan yang ikut time yang ikut keadaan dia jugak. So far for me, my friend semua kategori pun ada, tapi yang penting diorang ni tak ler sampai tahap nak menjatuhkan kawan sendiri..and yer, jangan mengata orang, kita as a friend pun letak dalam kategori mana?hihihihi
think back, yerp, truth hurt..

Being an agent, the situation kinda forced me to contact all my friends back..
not that I am a bad kind of friend, but one thing that crossed my mind is, " I want to help people especially my friend to get the same benefit that i got when I have an insurance"..seriously, I want to help..
why??
read here plis read
If possible, i taknak ler u guys semua melalui pengalaman perit I kat GH..huhuhu

Bagi I lah, kalau your husband/boyfriend/tunang taknak ambik takper lah, ikut suka diorang, tapi as a perempuan and isteri ambil lah insurance..aurat nak jaga, lepastu masa duk GH tu husband nak jaga pun tak boleh..jangan ler jadi macam I, dah melalui pengalaman perit baru terhegeh-hegeh nak amik insurans..My husband pon frust giler tak dapat jaga i semua, dpt tengok pon kejap jer T_T..


Oh yeah, ni kat Hospital Lam Wah Ee, tempat my husband admitted haritu..
I masuk pun terkejut..hahaha

and then, ada jugak ler yg cakap, alaaaa, aku masuk spital bukan nak mewah-mewah pun biasa-biasa dah lah..buat apa bayar mahal-mahal?
erm, i nak cakap bayar mahal pun tak lah..since i pay monthly, and not really pay pun..paham tak?hihih
I mean, i tak bayar, I saving..and ni benefit yang i dapat dari saving i..
everytime i jumpa client pun, i akan cerita my bad experienced dekat GH and the good experienced my husband get in private hospital..saving pun tak kacau..just bayar co-takaful sahaja..


my sofa bed..selesa lah nak jaga husband..kadang-kadang i yang tido kat katil husband..hahahaha 
and yang paling penting, OUR OWN bathroom!!!
tak payah nak jalan jauh-jauh and tak share dengan saper2..
family datang melawat pun terkejut and diorang pun selesa..

hotel level..hihihihi

Biasalah, bila kita nak ajak orang buat kebaikan ni banyak jer dugaannya..
Melayu ni memang tak lari dari terms 'takut insurans'..memang agents chinese pun cakap macam tu..hihihi
kenapa nak takut??
I dulu takut jugak, lepas dah kena sekali, ha berani ler skit..kena dua kali, berani terus samapai jadi agent plak..
Kalau I call orang cakap I agent and nak jumpa, semua cakap takper lah, tak minat lah..
pastu bila benda dah jadi baru nak cari agent balik..tsk tsk bad attitude..hihihi

As a client or customer, u have right to reject or refused any product yang u rasa tak suka..
but, is it fair tak kalau u cakap taknak sebelum dengar produk dulu..in terms of insurance product lah..
Kalau agent dari company lain call pun, give them chance to explain..
Kalau u taknak, its ok..u can refused nicely...kalau agent tu tak paham bahasa, pandai-pandai ler bagi paham..hahahah

Kalau jumpa tak rugi pun, u olls akan dapat information and knowledge pasal insurans...
dari fact find yang i buat from my client, semua amik insurance sebab tengok kawan amik..bagus lah jugak, ada kesedaran...tapi yang tak bagus bila ada yang terkena..
contohnya, ada janji bagi takaful, tp bila dapat polisi, bukan polisi takaful..ha camner tu?
Ada yang basic life covered pun tak ada..ni lagi kesian..
dah bayar bertahun-tahun..kat sini memang truth hurt lah...sebab sumber investment diragui..

i tekan kan kat sini, insurance nowadays, bukan macam dulu..where u pay..now, where u saving..u'll get the money back :)
And here I am, with intention nak tolong orang Melayu kita..
Orang Cina, polisi sampai 5 6 polisi..
Melayu kita satu polisi pun susah...

And especially women, please please please ada personal insurance..u'll never know what happened in future..as i said, tak kan nak tunggu benda dah jadi baru tersedar kan?

p/s: For those yang duk area Penang, I buat servis free untuk review your polisi.. :)
anything boleh tanya je.. email me qyla86@gmail.com atau whatsapp 0194756901


Published with Blogger-droid v2.0.9

3 comments:

Wan Afzan said...

GREAT INFO DEAR! i dengan insuran ni mmg dh lama tau. cz my parents dr dulu die tekankan pasal insurance. mayb certain org igt amek insuran ni membazir. cz dorg x brape fhm

FY said...

my husband pun insurance agent jugak..biasalah persepsi org lain2..u have to banyak2 bersabar

Qyla Aqilah said...

Wan afzan- bagus parents u!!tu lah,malay ni dulu takut sgt dgn insurans. But now rmi dh celik dah..hihi

Fy- yer ker??u mesti kena support husband u tau!!! ;)