About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Saturday, April 21, 2012

Doktor semua baik tapi misi..

kecuali ada sorang doktor tu dia takmau bagi pain killer kt i..
BLACKLISTED..hihi

I was admitted tu GH..
paham-paham jer lah GH..
i pun bukan orang kaya nk pi private semua kan..
but seriously menyesal tak request GH kt tmpt len..hmm

yang i bengang skrg ni isu sensitiviti and privasi ler..

first, diorg tak beritahu pukul brp i kn operate..
tau2 kena pukul 9 mlm..and i was alone..sebab wad perempuan and mls nk nyusahkan sape2..
I can walk tapi sakit ler..
masa tu pukul 8.30 and tiba2 nurses cam to me and rush me to the toilet suruh tukar baju ALONE!!
from baju ward to baju bedah..and actually they supposed to covered me with tirai and i bleh tukar baju kat katil I jer..and diorang marah2i sebab tukar baju lmbt...
tu tak kira lagi pelawat lelaki yang tak reti bahasa nak keluaq lepas habes waktu melawat..
baju bedah tu kena ikat kat belakang..and i was alone nak ikat camner??
i memnag rasa nak nangis..misi kat situ duk tolak2 i kat katil and nasib baik misi pelatih sorang ni dia tolong i ikat baju and siap2 kan i dengan lemah lembut..dia pun cam bengang..

second. i dah ditola masuk ke bahagian OT tapi tak masuk OT lagi..
this nurse datang kembankan I!!!i thought she will pushed me directly to OT and biuskan and then i tak sedar apa pun lah kan..but nooooooooooooooo..diorang buat macam tu in the middle of hallway where all the technician and cleaner LELAKI duk lalu lalang..
I memang nak tepon en.sumai jer masa tu...T____________T sedih sangat diorang buat macam tu..
I malu lah..i dunno how they can treat a woman like that..

third, abes operation diorang tolak me to ward again..the same ward even hubby dah requested change ward after operation ke 1st class..tapi diorang ckp takder2..duk jer wad tu and they changed my cloth from baju bedah to baju ward just like that without covering me dengan tirai..T___T sedih lagi...
i memang rasa exposed sangat2... 
where is your ethic nurses!!!

fourth, i was in pain sangat-sangat a few hours after operation tu..
i cakap kat doc, sebab doc tny sakit ker tak..
dia suh nurse bagi pain killer kat i pukul 6 pagi..
dia dah tulis dalam file..
tapi i dapat pain killer tu pukul 10 pagi AFTER i requested banyak kali and the same nurse pelatih yang tolong I...
and i request nurse pelatih untuk tanggalkan urine bag tu and both of them amik tirai and covered me and buat pun cover lagi dalam selimut..I was touched..
that i show u should treat a woman!!

I cerita semua dekat en.suami dia ckp maybe no more GH or insist untuk change class terus..
kalau macam ni caranya..
alasan tak cukup kakitangan memang tak leh terima

tambahan point lupa lak..masa i kena p scan nak tengok kat bahagian peranakan ada something wrong ker tak, MA tu beritahu, "dah habis scan balik ward sendiri yer"
doc tu bengang giler and dia call jugak MA suruh jemput i balik..

thank you doctor and nurse pelatih..


p/s: new saree untuk buat baju kurung etc below 200 are in!!
do check them out ya..:)

9 comments:

Gadis said...

nape teruk sangat hospital tu..

Gadis yang baca ni pun rase mcm malu sgt2...

nurse kdg2 mmg mcm tu..
ntah ape2 tah...

hospital mane tu dear?nak tau jugak ni..

FaRa AhMaD said...

GH is like that
i also very thankful to student nurse..
Nape akak tak marah je nurse tue?
Kalau saya la...mmg kena tegur...
where is the ethic as a nurse?
i'm also a nurse..malu lah dgn perangai ngan gov punya nurse...saya dulu dye siap terlebih bg dos ubat..then i complaint je kat pakar :)

norinaomar said...

Q boleh bagi emel kat Ketua Pengarah Hospital n fwd kat Menteri kesihatan..sebab yang kes kat JB haritu terus diorang buat tindakan after dapat emel
melampaui kebatasan betul

zue anna said...

GH mane? Penang ke?

cha said...

kesian u.kdg2 takut kn nk pg GH sbb ramai ckp doc and nurse dia kurang ajarla mulut longkang la. oh u sakit apa dear? mind to share?

Qyla Aqilah said...

Gadis~~mmg bengang kowt..huhuh ongtkn ok..i bear sbb doc jer..:(

Fara~dh ckp dh, diorang buat dunno jer and duk bsg2 shift mlm tak cukup org..huhu

Noi~kes JB yg mn??bleh share?nk jugak try buat..

zue~aah, penang..:(

Cha~ i kena appendix..tu lah, diorang yg tak wat keje betui2 kan?huhuhu

hayati hashim said...

qyla, kesian u.. but i nk minta tolong, TOLONG PANJANGKAN HAL NI TO PIHAK ATAS2.. tolong.. klu kita x bsuara untuk kita, siapa lagi?
peas, i pun penah kena tempias kurg ajar nurse kt GH n then trus i isi borg aduan n esok pagi2, trus pihak atas2 kol mntk detail n siap dapat surat mintak maaf tau.. so please. bukan hadap sgt nk suruh dia mntk maaf tpi atlis, they ll learn sumthing...

puan azie said...

tragis kowt

iedchan said...

truk nye spital tu...i pun baru je kene appendiks akhir bln 12 hari tu..tp nasib baik tak dapat layanan mcm tu..huhu