About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, November 9, 2012

Baby talk..again..

Bersiaran langsung dari spital..yawn...

Bila dah setahun kahwin tak ada tanda-tanda nak ada baby mesti lah ramai yang tanya bila ko nak dapat baby ni...
Korang, relax ok...kitorang relax korang pun relax sudah ler..hihihi 
Bila tiba masanya Allah nak bagi rezeki, kita terima lah..yer tak?
penat jugak menjawab soalan begini tapi layan kan ajer sampai diorang pulak bosan..hihi

Nak tau sebab apa diorang tanya, sebabnya dalam banyak-banyak kawan sekolah menengah yang dah kahwin, ada 5 orang jer yang kahwin tapi tak terus ada baby...semua kahwin terus dapat baby..:p

dan semua yang 5 tu adalah perempuan..hahaha tapi ada sorang dari yang 5 tu sekarang dah dapat baby ler..lepas setahun lebih jugak,sebab kes tak habis belajar kat maktab..masa tu lah..
tinggal lah 4...tapi rasanya tinggal 3 jer kot sebab tadi stalk FB my friend tu, dia dah ngandung..hihihi
antara 3 tu, sorang tu pindah dari sekolah awal, so most of my friend tak tau dia belum dapat baby lagi..
tinggal 2...sorang tu I ler and sorang lg tu tak sure dia peknen ker tak..
and budak lelaki yang sama sekolah menengah semua kahwin terus dapat baby..hihihih 

Pasni kalau buat reunion, mesti semua bawak anak or tengah mengandung atau bawak bini yang mengandung...hihihi

Talked to my bff last week kot pasal baby ni...
and seriously we don't know that we have the same thought!
takut ok nak mengandung ni..hahahhaa
dah lah sejarah mommy and MIL mempunyai alahan yang sangat teruk ketika peknen..
lepas tu pulak, husband I dulu masa kecik-kecik saiz dia besar..I dulu saiz kecik jer..
genetik mana lah baby nak ikut kan..
lepas tu pulak nanti nak beranak pulak..
baca blog-blog mommy-mommy yang beranak tu, ngeri woooooo..huhuhuh
but its good korang share, tak ler blur sangat kan..
:)

setakat ni sahaja bebelan hari Jumaat while waiting for en.suami doing his physiotherapy. :)
Get well soon cepat ok darling!:)


Gang!

1 comment:

Fara Fadzil said...

hehe..it must be a coincidence that i bump to this blog today..sbb baru je tadi updet petua pasal nak dapat anak..haha!what are the odds?
nway, nnt kalo dah redi nak ada anak..bole baca petua2 tuh..hihi :)

fara
-www.naturally-vitamin.blogspot.com