About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, June 10, 2012

Tak payah ler bawak mak korang jalan

kalau nak jadi anak durjana..hihihi
ini adalah peringatan untuk diri sendiri dan readers and bloggers sekalian..
bila kahwin ja, lupa teruih mak kita no...

dulu before kahwin and dalam tempoh bertunang, selalu kalau nak keluar jauh sikit dengan en.tunang memang akan bawak mommy sekali..
yer lah, dah darah manis and kebetulan tempat sellau pergi adalah KL dimana adik bongsu ada kat sana..
so 2 in 1 la...
jalan and jumpa adik..
well, en.tunang masa tu memang tak kisah ler..

and after kahwin, teringin ler nak jalan berdua dengan en.suami jauh-jauh kan..
dah halal kan..
tapi sebab kebiasaan, I memang akan offer jugak mommy nak ikut ker tak..
kenapa??

sebab, ada sekali tu mommy pesan, kalau nanti dah kahwin, nak pergi mana-mana bagitau lah dia...
kot-kot dia nak ikut..
TAPI
kalau memang nak pergi berdua, beritahu jugak and cakap nak pi berdua jer..
dia tak kisah...
nnt kalau dia ikut (time nk pergi berdua) jangan buat muka pulak..
T_T
sedih tak?
so, memang pergi mana-mana i btau mommy and kalau nak pergi berdua pun i akan btau..
rasanya baru sekali jer pergi berdua sebab travel balik hari..
takut mommy penat...
memnag pergi pagi balik malam KL..

and one more, i read somewhere..
masa mak korang adalah ni lah nak berbakti and bawak dia gi jalan-jalan..
nanti kalau dia dah takder?
dulu dia duk rumah jer jaga korang gi sekolah, bagi pergi rombongan, tapi dia tak ke mana-mana pun kan..
ha, tambah-tambah kalau duk dekat dengan mommy mommy korang..
kalau MIL datang pun, merata jugak bawak jalan..:)
kena adils ok??:)

mommy and my mak kecik on her convocation day last semalam kat PWTC!

oh yeah, kalau ada problem dengan penghadaman boleh try ni..
yogurt drinks..
sedap..
membantu pengahadaman dan secara tidak langsung boleh mengurangkan berat badan..
hari-hari dia cuci!!
RM158 
postage free..
available in sachets for trial..
RM6/sachet
lelaki atau perempuan boleh minum..

thank you ladies!

macam biasa click here and here to shop..
for healthy products ada kat atas tu ha..hihihi






3 comments:

norinaomar said...

agree sangat..

tapi tak de kesempatan lagi nak bawak mak apak g jalan..

LisaLisut said...

i setuju...huhu.. dh la masa couple i sll malas balik seremban(dkt je pun dgn KL) tp sbb gatal dating sanggup tu xbalik seremban. now dh kawin br la rs rindu mak la apa la, nk balik seremban sll kalau boleh.huhuhu..

Qyla Aqilah said...

@Noi`~duk jauh takper..:)

@lisa~ biasalah tu, dah kahwin memnag ingat benda-benda gini..nak balik duk bawah ketiak mak..hahaha dah kahwin semua kena buat sendiri :p