About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, June 22, 2012

4 tahun memendam rasa

today is a hari Jumaat..
well, supposed to be a happy day...
weekend kan..
tapi hari ni, i dapat email yang akan make me miserable and less blog post maybe in 2 months..

I DAPAT NOTIS UNTUK SUBMIT THESIS LEPAS RAYA!!!

aper ker bengong bagi thesis 2 months before!!!
kelam kabut..
miserable..
panik semua ada..
geram pun ada jugak!

Jom flash back kenapa thesis tak siap-siap after 4 years..
yeah baby, 4 YEARS!!

first year, no scholarship..no equipment..no lab...
so basically my first year just writing proposal over and over again..

second year, baru boleh buat sampling..sampling dan terus sampling..
analisis?
tak buat sebab tak ada alat and lab yang sepatutnya..
so, sample bertimbun dan terus bertimbun..
buat analisis dekat lab tumpang dimana saya disabotaj oleh pembantu lab sebab dia tak suka SV saya..
boleh??
apa dosaku?
request untuk beli equipment, well pusat pengajian tangguh beli equipment and invest on RENOVATIONG OFFICES!!
boleh??staf ker yang nak belajar..

Third year...
SV invest his own grant money to buiild a proper lab for well his studentS..
but basically im the one whom desperate the most..
busy with wedding preparation..
a few months before wedding, lab siap, and then 2 years of sample nak kena analisis..peringkat pertama..

Fourth year..
peringkat kedua analisis..berebut dengan final year student..
nak buat peringkat ketiga, tapi LA tu asyik takdak pulak..
operation pulak..
and now dapat notis kena submit thesis...

I just can't wait for the feeling untuk lega hantar thesis..
but the problem is, i tak buat 2nd presentation and conference lagi..
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
nak salahkan sapa pun tak tau ni...

MOnday ni is going to be my berjuang habis-habisan day..
nak pujuk SV untuk mintak student yang potong que i tolong i wat analisis..
sebab diorang, i punya result tak dapat..

I AM TOTALLY IN MESS...

punah ler harapan nak beraya sakan tahun ni..huhuhu
wish me luck yer..
T______________________T

4 comments:

Cik Tqah said...

gud luck..gambbate..u can do it..hihi

norinaomar said...

2 bulan?????????

again, 2 bulan??????

Qyla Aqilah said...

Cik tqah~~thank u!!!!:)

Noi~~yer noi, 2bulan!!!!!

amy fahmi said...

2 months? crazeyyyy...i pun la ni da 3 tahun ade labwork tak start lg. itu la problem dgn research ni. wish u all the best! raya ada every year. hantar tesis once a life time je..