About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, May 8, 2012

Kenduri kat Kampung di Kedah is the best!

Sabtu yang lalu pergi kenduri kat area kampung kat Kedah..
Dulu, kalau mommy cakap ada kenduri kat kedah area kampung, tergedik-gedik nak pi..
memang sedap woo..
tambah-tambah kalau ada ikan masin..
tertelan air liur ni...hihihi

tapi hari tu tak pergi dengan mommy..
pi dengan suami and PIL..
sepupu belah suami kahwin..
i baru first time jumpa..hihihi

so this time dapat masakan kenduri yang lain dari yang lain..
gulai udang + rebung, ikan keli masak sambal..ada udang masak itam tapi abes..
ada sambal belacan tapi tak boleh amik..MIL tak bagi sebba baru pas operate..hihi 
rasa sikit jer dari pinggan MIL..:) 
sedapnya la hai...
pastu dapat tapau pulak tu bawak balik...ni pun sempat snap sebab nak buh dalam blog..hihi 
sebelah tangan jer..:p sebab bau sedap sangat..rasa lagi lah sedap!!!Subhanallah..hihih

and with new cousin..
gambar dekat pelamin semua tak sempat ambik sebab tanah becak..
i nyaris nak tergelincir and ditakdirkan Allah en.suami tengah pegang tangan i masa tu..huhu 
i memang kena duk diam-diam masa ni..:( 
takut buas sangat kang lain jadinyer..haha

PIL dah balik..sunyi jer rumah..hmmmm





4 comments:

nadya said...

kenduri kat kedah memang best, lauk pauk kg semuanya!!!

norinaomar said...

oo diorang dah balik eh

sedap betul lauk..teringat lauk kenduri kat kampung..rinduuuu

puan azie said...

taw tak pa hahahaa

Qyla Aqilah said...

nadya~kan2??

noi~aah, balik dah..huhuhu kenduri noi pun sedap!!

azie~lm dah tau!:p