About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, April 12, 2012

Shaking, mother's instinct and friendship moment

Lokasi di tingkat 14, aprtment by the sea..
Berangan moment a few minutes before earthquake..
Ni last gambar sebelum shaking tu..

masa shaking, Maslia just grab her daughter and lari keluar..
dari tingkat 14 okay!!lari turun tangga!!huhuh
sakit kakiku sampai sekarang..
terus gi masjid USM nak solat asar and muhasabah diri..at the same time looking for any updates on the earth quake..

Kesian baby Irsa, dia terkejut and senyap jer since mama dia bawak dia lari turung tangga..
lepas dah kat masjid and minum susu baru dia ok and main-main balik..huhu
and then, kitorang lepak-lepak kat padang area bukit and still searching and reading all the update..

Family keep calling us sebab kitoang duk kat island..
and the news said IF there is a tsunami, memang akan hit Georgetown by 9.11 pm..
considered my house geographical area, we just decide to stay at home je..
end up, semua including Maslia's husband lepak rumah I jer that night and waiting for the news..

Alhamdulillah tak dak tsunami..
but still..the moment is super scary..
yang rasa tempias pun takut, macam mana lah agaknya yang betul-betul area yang paling dekat dengan gempa tu kan?

and i called my bff Yani darling kat Thailand for her honeymoon, but she didn't pick up!!
I was so worried..then she text me..
"I tak nak angkat called you sebab nanti bil u mahal"
I nak nangis jer..
I dah tak kisah actually about the bill..I just nak inform her the situation..yerlah, orang honeymoon ni enjoy jer kan..huhuhu but Alhamdullilah, her place is not affected..

Peringatan yang kecil dari Allah untuk kita semua..

and I know nak buat apa for my phd study nanti walaupun master i terhegeh-hegeh nak habiskan..:p

note: new sari update..semua harga RM199 :)
mai ler cuci mata




3 comments:

cha said...

Scary kan. I bgn tido tgk kwn2 sume update psl ni risau giler. Hope malaysia dilindungiNya amin

norinaomar said...

Alhamdulillah tempat Q takde pape..

D Yatie said...

berfikir tentang benda yang sama. kalau kita yang kena tempias gelabah + takut yang teramat, apatah lagi mereka yang terkena. huhu.