About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, January 17, 2012

HOME: wall deco

lama dah nak cerita pasal rumah..
nak upload gmbr..
nak share dengan u girls..
tapi apakan daya, rumah ni kosong lagi...hahaha
basic jer semua..

rumah ni beli second hand..
Penang ni mahai kowt..
tak mampu ler lagi nak membeli rumah yang baru nak naik..
semuanya price 400k and above..apartment yer..
bukan atas tanah..
kalau atas tanah tak dak stgh juta dlm akaun, jgn mimpi ler..T_T

apa-apa pun Alhamdulillah sangat-sangat sebab we have our OWN place.:)
biarlah kecik and still kosong, tapi WE love it to the max..
first time tengok pun dah jatuh cinta..
and sekarang baru lah berani sikit nak deco rumah ni since wedding semua dah setel..
FYI, rumah ni dapat around time nak kahwin ritu..
so memang bajet lintang pukang jadinya..huhuh
kitorang memnag pejam mata jer lah amik rumah time dekat kenduri..

so far living room ada meja makan and tv jer..hihih
and now my mind asyik nak ke IKEA jer kalau ada duit lebih skit..
mengada tak hingat kan..hihih
tapi banyak choice and puas hati..
so far, my wall sangat kosong..
me and en.suami dah decide, lmbt deco takper, asalkan puas hati..
again, step by step ler..
i really want my wall to have book shelf..


simple and ada warna warni..
tak tau lah naper book shelf..hahaha
and one more, nak letak frame gambar..

unik kan?and sangat nice..
and I memang nak sangat frame besar macam ni..
dah ada tempat nak letak..
nak kumpul gmbr and edit..:)

wish me luck!


6 comments:

puan azie said...

bila nk jmput aku p umah hg. wat mkn2 haha

chenta nana said...

penang best... nana baru balik dari penang... bertuah nya u tinggal kat penang...

Ms and Mr Red Ribbon said...

menarik frame yang besar tue... seyes nak juga... :)

MizA said...

kt mn rumah Q?
boleh melawat.. hehe..
stay rumah sendiri sgt best..
tp miza masih menyewa.
belum ada rezeki nak beli rumah ;0

Q said...

Puan Azie~nnt aku buat makan2 hang maii na, ni umah tak complete barang lagi...huhu

Chenta nana~nanti dtg penang lagi btau okes???:)

Ms and Mr.red ribbon~kan2??saya tengah mencari masa ni and tempat buat frame ni..:)

Miza~boleh2...tapi tunggu ada barang dulu..hahah sekrg kosong jer..:P takper, pelan2..rezeki nk dtg kita tak tau kan?:)

saya tak tipu.... said...

nak hias rmh x leh gopoh2..trust me!