About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, August 2, 2011

Matta Fair Penang, Free Honeymoon!

I went to Matta Fair kat PISA, Penang 2 weeks ago..
sekarang baru nak hupdate..hihi biasalah kan..
pergi hari last day, sebab before tu kitorang kursus kahwin..
lepas abes kurusus berdesup perginya ke matta fair..
PUNYA LAH RAMAI ORANG!

sebeblum pergi i dah remind myself, tak mau apa-apa pun..
financial matter memang tak mengizinkan..
en.tunang pun dah pesan..and I hold myself sangat-sangat..
memang sangat disiplin...
tapi,kita merancang, Tuhan tu lagi bijak..hihi

lalu satu booth, and there is a guy offer free holiday as a test product..
I read it at thumbelina's blog, and I just nak grab yang free tu jer..haha
You can choose either PD or Langkawi..
We choose Langkawi..saja jenjalan..hihi
tapi tak tau bila..
and panjang lagi story nyer..but Im not willing to share yet..
at least until I got en.tunang permission..hihi
apa-apa pon, dah ada 3 destinasi untuk honeymoon and its free...kihkihkih
satu jer dah confirm tarikhnyer..lagi 2 belum tahu lagi..
satu luar negara, 2 dalam malaysia..
percutian bajet, takder makna nak 4 5 bintang bagai..
yang penting ada suami tersayang di sisi..hihi

nak cerita pasal matta fair ni, as for me macam kurang adil..
most of the company semua Chinese company, aiyooo jangan cakap racist plak ok..
company chinese, tak der masalah yang jadi masalah apabila semua pakej yang ditawarkan depa tulis Cina..


click untuk tumbesaran yang nyata..
no prob pon kalau target customer chinese, tapi be fair lah kan...huhuhu

so hard untuk Malay and Muslim cari pakej..ader a few jer..and itu pun adalah kat hujung-hujung sipi-sipi..
Alhamdullillah ada lah jugak pakej umrah and such...
and ada satu company tu, dia tawarkan untuk pakej percutian Muslim, main company Chinese lah..
too bad bajet tak ada..kalau tak memnag rasa nak grab sebab pakej tu ader ke sini!

my dream honeymoon place, Jeju Island...

and merisik-risik jugak pakej yang macam ni..
EUROPE TOUR!
tu 10 thn lagi and the price pon akan naik lagi..
berangan jer lah...hihihi

Ramai sangat orang masa ni sebab dah last day kan...
but its worth all the squeezing, sebab dapat honeymoon free...
ngeh ngeh ngeh..

7 comments:

K.I.N.A said...

ni rasa tak sabar nak pergi matta fair next 2 weeks..hee..

kena bawak kawan cina la baru paham..;)

A.N.A said...

huhuhu..dengkis ngn Q coz lala x pat pegi..hahaha..tp yg sebenarnye kiteorg x pikir sgt honeymoon kt mana..hahaha..encik B dh ade plan utk honeymoon,tu yg x kisah sgt...tp ape pn best la Q dpt honeymoon free..

wawa said...

wahh best2..aritu lalu kat highway nampak iklan matta fair wat donno jela..ruginyerrr x gi aritu..

LisaLisut said...

bagi la 1 freeeeeeeeee tu kt i.hahahaha. i kat seremban dkt dgn PD(apahal tak malu kau ni lisa hahaha)

joking.u lucky Q :)

Q said...

K.I.N.A~ perdi jangan tak pergi..bawak jgn tak kawan tu..hihi

A.N.A~takpe2..takder rezeki..next year g lah..hihi

wawa~tu lah, kan dah meleapas..hihi

LISa~asal free tak malu jer lah kan..Q pon sm jugak..hahah

Alia.A said...

jelesnye Q!! tingin nk g jeju island jgk! insyaAllah kalau duit ckup je next year, mmg nk g korea jgk. 1st nk borong cd dorg. ahahaha. then nk try pancake ice cream BR dorg. tapi nk g better musim autumn kan.

Q said...

Alia.A~for me apa kata pergi hujung winter nak masuk spring...best woo!hihi Q tak pergi lah jeju tu dalam masa terdekat..angan2 jer dulu..hihihi