About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, June 19, 2011

Pesta Durian Pulau Pinang!

Pernah dengaq tak durian Balik Pulau dari Penang?
Pernah dengarq tak mahai gila durian Balik Pulau ni!
Pernah tau tak pasaipa mahai?

jawapannya: saya pon baru tau semua ni..hhihi jom share!

Durian Balik Pulau mahai sebabnya buah dia masak tak jatuh kat tanah...
ha?
camna tu?
camni lah...

 Buah durian tu di ikat ngn tali rafia..
bila terpisah tangkai buah dengan dahan, elok jer lah buah tu tergantung..hihi
ni en.tunang btau, kalau tak saya pon tak tau..
tak tau tak share lah ngan hampa semua..hihi
 ni lagi..banyak woo...
kalau lalau area Balik Pulau tu memang bau durian jer sekarang!
and ada yang pasang jaring...hihi

Memandangkan duriannyer musim dah sampai,
Pesta Durian Pulau Pinang kembali lagi...
Start dari 1 June hari tu sampai 30 Jun ni..
sape-sampe mengidam silalah berkunjung kat Penang ni..
hampa tak kan menyesai punya!
sebab buah dia memang sedap and masyuuuuuuuuuuuuuuuk gila!

Tempat Pesta berlangsung kat Anjung Indah Balik Pulau..
scenery memang cantik sangat!
sorry tiada gambar...huhu
sebab korang akan nampak seluruh bahagian Balik Pulau..
owh...Anjung Indah tu atas bukit..hihii

mai lah Penang oi..hihi

nota kaki: ada ker tak orang nak komen ni?



5 comments:

LisaLisut said...

ade.i! i love penang!!! kan best kalau penang tu dkt je dgn KL mcm KL seremban...sobsob..terliur la baca psl mknn puasa2 ni.haish

Q said...

Hi Lisa thnaks..haha u puasa apa ganti ka sunat?Penang is known as heaven of food..hihi mai lah jalan2 sini!

~ NANA ~ said...

mak oii terliur!

Q said...

Nana~mai penang!hihi

A.N.A said...

kami x mkn durian...hahaha