About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Saturday, May 7, 2011

Keliru: Nikah vs resepsi..

mana lagi penting?
nikah atau resepsi?

saya pentingkan nikah sekarang nie..
tapi resepsi pon sama penting jugak..
kawan0kawan pelik kenapa saya agak beria-ia untuk majlis pernikahan..
diorang cakap nikah simple jer..

sebab musabab saya, 
nikah tu lah saat sah saya melangkah ke alam baru..
jadi milik suami saya...
majlis nikah pulak biasanya close friend dan family sahaja...

kalau kenduri..
hanya untuk meraikan..
nak canang seluruh dunia kita dah kahwin...kan?hihi
betulkan kalau saya salah...
saya pening ni...

nota kaki:pelamin nikah oh pelamin nikah...




5 comments:

A.N.A said...

hai...saya ana..sy follow n link awak..saya setuju ngn awk..nikah yg penting bcoz nikah tu wajib..resepsi hanya nk bg tau kt org kampung yg kita dh kawen..resepsi tepulang pd kita,ade yg sanggup buat grand giler,ade yg wat sederhana je..tp ade juga yg wat nikah grand giler kn?hehehe..semua tu sbg kenangan pd kita nanti..

~ NANA ~ said...

for me dua2 penting...hahaha blh x nk ckp camtu :P

ekcelikn, majlis nikah zaman skrg pon dh cukup meriah tau :)

Miss Tatie said...

hehehehe... for me, my wedding reception akan diadakan secara tertutup and dihadiri oleh teman terapat & saudara mara sahaja. and my nikah ceremony akan jemput semua kawan n jiran n lln. sama la kita. hehehe. coz saya nak diorg dengar lafaz nikah and share kegembiraan tu... =)

anaztasias nora aira said...

saya setuju. nikah penting n i would like have pelamin nikah sesuai dengan bajet nora la hehe :)

Q said...

Ana~will do...thanks!!hihi tu lah, ni rmi ckp nikah penting nie...haha

nana~boleh jer!!haha memnag pon kan?2 2 pon meriah kot!!

Miss Tatie~Uniknyer!!tak sabr nak tgk!!:D

Nora~Qtak larat pikir bajet dah ni..huhu