About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, January 30, 2011

Kalau tak ikhlas, jangan lah jemput..

Al-kisahnya esok nak kawen, harini baru menjemput??
atau 
minggu depan nak kawen, minggu ni baru menjemput??

soalan:Ikhlas kah anda?
peringatan untuk diri sendiri jugak nie..

Agak tak faham dan kecil hati dengan rakan-rakan yang sebgitu..
kalau sebelah rumah ka, kampung sebelah ker, taman sebelah ker, paling koman pun satu daerah ker boleh lah diterima..
tapi kalau dah negeri nyer jauh 4 5 jam drive duit tol bagai, apa cerita?
kalau ditaja satu hal jugak..
kalau duit berkoyan-koyan satu hal jugak...kan?

As for me, sekolah rendah tempat lain, sekolah menengah tempat lain, matrik negeri lain, degree negeri lain, master baru balik negeri sendiri..makanya kawan-kawan adalah dari seluruh malaysia..
yang nak jumpa satu negeri punya lah payah..and tak ada kawan di negeri sendiri..

Jadi, kalau kita nak jemput kawan-kawan paling kurang sebulan lah bagitau..
nak amik cuti lagi..bajet lagi..
yer lah, seronok nak memeriahkan majlis orang, dengan harapan nanti majlis kita pun orang sudi meriahkan..
tak gitu??

tapi kalau dah macam gini jadinya kena lah pikir-pikir balik...
takut menjemput nanti tak ikhlas, lain pulak jadinya..

kalau tak ikhlas, baik tak pyh jemput langsung kan?
buat-buat terlupa pun tak apa..
ni saja nak bagitau esok nak kawen, minggu depan nak kawen dah konpem kita tak boleh nak dtg..
rasa miserable jer...

tiada nota kaki



2 comments:

~ NANA ~ said...

alamak...i mmg plan nk bg wedding card 2 minggu sblm majlis...bkn x ikhlas tp takot org lupe kalo bg awal2...hahaha

Q said...

Hi Nana, kalau bg kad lambat tak aper...hihi tapi inform ler awal2 kan kalau nak jemput...yang penting jemputan, kad tu kendian tak kisah..hihi sorry kalau terkasar plak entri nie..:)