About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, November 26, 2010

Tukang mekap

So, Alhamdulillah, tarikh kahwin dah ada cuma nak konpemkan betul-betul..
so nanti bila masuk tahun 2011 boleh letak wedding ticker untuk bagi panik sikit..
sebagai ingatan berapa hari lagi nak jadi isteri orang..kan?

tadi baru jer baca blog Lisa dearie pasal MUA dia..
first soalan, apa beza MUA dengan MAK ANDAM??
I couldn't care less.. :p
yang penting masa majlis nanti akan ada sesorang yang akan menconteng-conteng muka ni bagi lawa sikit...hihi



Alhamdulillah, I dah ada tukang mekap and tengah negotiate...
dah bagitau kat beliau untuk confirmkan terus..
she is my senior and staying at Ipoh..
 I duduk kat Penang, so extra charge untuk transport beliau ke Penang..

SOALAN: kenapa ambik orang jauh??yang dekat tak cantik ker mekap??
JAWAPAN: yang mekap dekat ada and cantik..secara jujurnya, I like my mekap masa tunang tu..my mum pon cakap lawa..tapi masalahnya, utara area biasanya akan mekap di butik but i really want to siap-siap kat rumah..tak feel lah mekap kat butik...masa bertunang hari tu mekap kat butik and i missed most of the guest yang datang nak jumpa bakal pengantin( bluwek..hahah)..sedih ok...
I rela mekap tak siap muka macam mayat tempek foundation banyak sangat sambil jumpa tetamu yang datang dari missed all the guest yang datang...kan?
dapat salam-salam sikit pon tak ape...
lesson learned!!
ni masa betul2 baru lepas siap kat butik..
tiba-tiba rindu plak masa nak bertunang hari tu...hihihih

close up make up bertunang...I like the eyes paart walaupon mula-mula rasa dramatik..dalam gambar ok lah..
murah jer, RM80..:)


once dah confirm kan, nanti saya letak link beliau..ok?

p/s: kepada En.Tunang tersayang..I know u baca blog nie!!!!bila terjumpa nie??huhuhuhu 
dah tak secret dah...  :( pandai plak dier cari....beliau kantoi apabila di page google chrome komputer beliau ader terpampang my blog as the most visited site!!!hmmmmph...Indeed, he is truly the biggest fan of mine...hahahah

5 comments:

LisaLisut said...

hye babe.betul ckp u.tak best la mekap kat butik kan.sbb tgh rush nk ulang alik lg.susah jugak tu.tp cntik aaaaaa mekap tunang u!!! mmg patut pun u amik senior u! hihi.cntik2!

iedayah said...

wa..murahnye dear..just myr 80 je?

cha said...

hi i singgah sini.i pn b2b jugak sambil2 carik info.btw i follow u and dh letak link.keep in touch :)

cha said...

lupa nk bg link blog i huhu

http://whitewallsofhermind.blogspot.com/

Q said...

Lisa: memang pon..i tak suka la mekap kat butik sebenarnya...btw, mekap tu bukan senior i yang mekap..mekap kat butik jer..

Iedayah: yup, mmg murah pon..tp mekap dier campur brand..risau gak pas mekap naik jerawat..hahah takper, yang penting cantik hari tunang..hahahha

Cha: hi Cha, salam perkenalan..:)