About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, November 3, 2010

survey, survey dan survey...

sekarang ni, no progress sangat..
just survey sana sini..awal tahun depan baru start nak membeli...
yang pasti akan gigih membeli pada April nanti..hihi

so far dah survey untuk OP..
beliau tiada blog tiada company tiada apa-apa untuk mempromote hasil kerja beliau..
facebook jer ader itupon gmbr orang lain uploadkan...hahahah
he is friends of mine..
gambar semua cantik tapi dia tak mau komersialkan..
dia cakap kawan2 bolehlah..
so, we (en.tunang and I) decided to take him as our OP..
the deal is very simple..
he can give us thousand pics only in CD..
no album no printed photos..
nothing..
just CD...
he'll cover from akad nikah, resepsi lelaki dan perempuan, and outdoor for both side..
the price is seriously reasonable..
I rasa nak pengsan bila dier btau price dier..
pengsan yang menggembirakan..
but of course, tiket flight pergi balik Penang-Sarawak and penginapan di Sarawak kenalah disediakan..
still, under bajet!!
*big griiiiin* here...

being me, I think I want to hire another OP..
U know, seorang jer buat kerja kesian jugak..
I kalau boleh nak amik gambar semua orang..
katering..
tetamu yang datang..
sedara mara..
kawan sekolah..
kawan my dad..
kawan my mum..
tukang cuci pinggan..
tukang mop lantai..
and segala tukang yang ada..

jadi isu tak kalau amik 2 OP??

kawan I ni cakap:
"cuba hang pikiaq, kalau pelamin buat cantik-cantik, makan sedap-sedap semua tu sehari ja..pelamin tu orang amibik balik..makanan tu nanti keluaq jadi t&%i tapi gambaq ni lah hang boleh simpan seumur hidup..memori yang dibekukan".. teros i kompem kan dier jadi OP I..hahahah
one of the very simple pic of us taken by him...:)
UNEDITED..

sekarang tengah cari videographer ni...
any suggestion??

second yang dah survey, untuk gubah hantaran..
personally, I nak sangat gubah hantaran tu sendiri..
tapi I rasa berdasarkan pengalaman bertunang hari tu tak cukup tidor sebab pakai fresh flower,
 fresh flower jugak salah kan..hahaahahah
We decided nak upah orang and alhamdulillah, kawan-kawan jugak..
dekat dengan rumah and dia akan buat untuk kedua-dua pihak..
dia pon ckp hrg tolong-tolong and bukan harga ikut dulang..
sebab kami senior dier..hihihi
save budget lagi....;D
contoh hasil kerja...boleh diubah mengikut citarasa kita...curi dari fb beliau..hihi

sekarang ni checklist untuk kawen tak buat apa pon lagi..
cuma ceklist barang apa nak beli untuk kawen..
same checklist ka??
hahahahhaa
I pon dah konpius nie banyak sangat checklist..
till then!!



4 comments:

LisaLisut said...

hi Q,
wah bestnye dh book photographer.ooo u pye majlis ade yg kat srwk ek..kire ok la tu dh jumpa yg in budget wpun dh masuk skali flight semua.cool!!!

congrats atas pencarian yg berbaloi!! :)
kalau u ade lebih duit,nk hire 2nd OP pun tak slh kot.hihi

R-YuzSha said...

hye..
bestnyer dah ada Photographer.. 2OP baguslah sebab boleh buat more coverage tentang ur wedding... tul tak? Baguslah gambar banyak.. semua tue akan jadi kenangan nanti..

CikSyafa said...

wow 2OP ^__^ btol2...kenangan yang bole simpan just picca..bole senyum2 crita kat anak cucu hehe

btw i linked u ya^__^ salam b2b

Q said...

Lisa,R-yuzsha, Cik Syafa~tapi rasanya amik 2OP mcm pening plak..hahaha sebba nak save badjet nie...huhuhu maybe akan ambik sorang..just nak cari oranag amik video jer plak...