About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, September 30, 2010

W-day prep: Ring hunt!!

Alhamdulillah, akhirnya kami berjaya menyelesaikan lagi satu misteri perkahwinan iaitu mencari cincin untuk en.tunang..
untuk pengetahuan semua both of us tak pernah ader couple ring..
cuma ader sebentuk cincin silver yang dier bagi kat I masa awal-awal couple dulu..
haraga cincin tu RM4 jer..I sayang sgt cincin ni..cincin ni I yang nak sangat-sangat tak malu jer mintak hahaha
sebab susah nak cari cincin yang ader size jari I..harga bukan ukuran ok..:)
even dah ader cincin tunang pon I still pakai lagi..tunang, tunang lah kan..hihih kalau kawen, I dah btau kat dier siap2 i akan buka cincin couple nie banyak ler plak cincin kan and simpan untuk si Junior..hihih

As we know, lelaki tak boleh pakai Emas..apa-apa campuran emas hatta 1% pon tak boleh..so, to be save and tak melanggar mana-mana hukum we opt to buy platinum...
ader a few kedai yang dah dishortlist memangdangkan semua kedai emas biasanya ader gold sahaja..tak kira lah white gold ka, yellow gold ka, suasa ka, rose gold ka..banyak ader gold sj..so scratch alllll from the list tinggal 3 kedai jer...

1. GOLD HEART

I ader membercard so of course mengharapkan diskaun..but the sad thing is, most of membercard tak apply pada wedding band..sebab diorang ckp harga wedding band yang diorang letak dah murah...3-4 k murah aper kan???T_T design pon too simple..I scratch from my list..

2. Love & Co.
pic kredit;en.google

Love & Co. ni lama dah teringin nak pergi sebab nampak elegan sangat kedai dier..hahaha
unfortunately, most of the ring ader rose gold...sedey...scratch scratch!!

3.Platinum & Diamond or Diamond & Platinum tak pasti..sorry..haha
Its Diamond Platinum (thanks to queen for a day hihi)
so far, en.tunang sangat berkenan platinum kat sini..sebab nama kedai pon platinum kan..hihi banyak choice and design menarik..for our wedding ring, he will decide for the design sbb i dah ader gelang..so, I akan ikut design yang dier minat...nak pakai for the rest of our life..he alrready choose one design..and I am happy with it..
clap clap clap...

now, start saving!!!

nota kaki: cari cincin untuk lelaki lagi susah dari cari cincin untuk perempuan..thanks..

9 comments:

Queen4ADay said...

hihi..diamond platinum je..xde 'and';p
oh, yes, to b save mmg opt platinum saje yg ado..
i pon beli kt sane;)

iedayah said...

i sokong dear..nk cri cincin laki dr payah dr cincin kite..nk cri yg memuaskan ati sgt2 ssh kn..

Q said...

hahaha..tq2..lupa lah...memang lah, nak beli mahal2 untuk seumur hidup mmg kena berhati2..buat2 beli tak leh pki naya jer..kan?

Q said...

Iedayah..memang betul..tapi kali nie biaq dier plak pening nak design yang sesuai untuk I sekali.hihihi

.: an :. said...

yup! payah lg nk cr cincin laki kn? huhu...
Q, kite exchnge link ea =D

Q said...

An..salam perkenalan..memnag susah and this time let the man decide..baru depa tau..hihih

missbutterfly said...

dear..palladium pun gold free tau..:)

Q said...

Palladium nama kedai ker??ader kat mana?Penang tak ader rasanya..nnt i google..kalu u rajin u btau lah..hihihih

missbutterfly said...

bkn nama kedai..type of metal la..blh dpt dkt goldheart..sila baca my previous entry..hehe- http://meeandhiim.blogspot.com/2010/09/tiring-weekend-tp-byk-benda-dh-settle.html