About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, June 1, 2010

Jari tangan kanan atau kiri

Untuk bertunang kan,
sarung cincin kat jari tangan kanan ke kiri??
sangat keliru chewah
tapi memang betul-betul keliru..

saya tiada dirisik-risik nie..
terus bertunang jer..
risik pakai telefon jer..
kata zaman teknologi kan
cincin pon satu jer
sebab dah sum kan harga cincin tunang and risik..hihihi 
tak berbaloi beli cincin risik sbb hrg tak sampai RM100..bukan RM100, ntah-ntah RM90 pon tak sampai..hahahah plus kawin nak cincin lagi hihihih so better satu cincin jer skrg..:p

kalau ader dua cincin, my fren ader sarung dua2 cincin..satu kanan, satu kiri..
kalau stu cincin jer??kanan ker kiri??
yang untuk lelaki pon belah kanan ker kiri??

so far yang saya tengok kat pictures all b2b yang dah bertunang macam sarung belah kiri..
puas saya pose ikut gambar sebab nak kompemkan tangan kanan ka kiri ka??
tapi rata-rata macam tangan kiri jer??

saya tanya sebab..............
both me and mr.fiance 2 be amik size jari tangan kanan!!!

p/s: jari saiz tangan kanan and kiri tak sama..me slightly different but mr.fiance to be size jari nyer sangat berbeza!!!

6 comments:

si kecil said...

hahahaha...ok soalan penting jugak ni.
saya prefer tangan kanan kot..sebab macam sopan la hulur tangan kanan..nak pakai lepas tu suka hati la..mcm org bg barang..kita sambut dgn tangan kanan kan..so saya akan guna konsep yang sama. hehe..

Q said...

betui jugak kan...great idea...nanti kena duduk belah kiri future MIL lah..sb nak hulur tgn kanan..hihiih

si kecil said...

duduk la sebelah kanan...nanti amik gmba tak terlindung..ekeke..bleh tak camtu?

aDieyZa said...

dear, if u hanya sarung cincin, so sarungkan cincin tu ke jari manis belah kanan.. sbb selalunya cincin merisik belah kiri & cincin tunang belah kanan..

when u getting married, cincin kahwin kat jari kanan..

tu setakat yg i tau & prnh nmpk..

nice blog dear.. if sudi, jengah2 la blog i juga ye..

Q said...

Oooooo...

so, masa kawin tu jari kiri buh cincin tunang lah plak yer??hihihi

Ilmu nie ilmu..

thanks!!!

missbutterfly said...

haa..kanan peliss...i hari tu pun tgn kanan gak..mcm sopan ckit kot..