About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, January 16, 2014

the wonderful 'accident'

Insyaallah 3 hari lagi end of of first trimester. Alhamdulillah I'm pregnant hihi..
Some ridiculous questions ms first trimester ni (at least ridiculous for me la haha ); dh tau baby girl ker boy? Dh rs baby kick? And plg ultimate ialah kn gain weight 500g shj every 4 weeks pffffffft ni plg xleh terima sbb im hungry all the time..2kg naik terus haha

And next question is camner tau peknen?
A few days b4 my period due I was joking around saying I feel like pregnant. Little did I know I was already 6 weeks..hahaha so sebelum2 tu ada rs pnt sgt2..g kursus penat macam berkebun padahal duduk jer..and a few close friend and clients tegur pregnant ker? Of coz ler menafikan sbb im hvg my period pain...sampai la satu malam jumaat....

Rasa demam and bloated..masuk angin..lapaq sangat...told husband butsince he insisted nk mkn dkt luaq I ikut jer...smpi tmpt mkn one thing I really want is sambal udang..dlm rs nk dmm and masukangin sepinggan nasik habes..I pelik husband lagi pelik la..off to guradian beli upt haha

I didn't told my husband esok pagi nk buat upt..sbb cam xyakin jer peknen..tp pg2 tu masa buat test 2 line naik sekelip mata!! Terkejut..and x percaya..sebabnya pakai upt lama bukan upt baru..so tkt salah reading ker apa..then terus buka upt baru and check lagi sekali..2 line..mmg terkejut  giler sebab xplan pon..plan nak peknen 2014 haha toleh2 belakang husband was behind me..dia tny buat apa tu..I terus jawab peknen..haha dia blur..pastu suh lah dia baca instructions kt kotak upt tu and dia ckp..mana leh caya 2 line 2 line ni haha..I ckp ok xper..nnt kita beli clear blue..

So beli clear blue rm26++..hish..mlm tu terjaga pukui 3 nk g toilet husband pon terjaga sekali dia tanya nk g wat test ker? Haha seriously both of us xleh tdoq sangat sebab confused ok confused..tang mana yg silap kira hihi and pg tu lepas subih husband xleh tdo and dia la sibuk suruh bangun buat test..makanya
Dengan upt mahal ni husband pon percaya..haha tp kitorang masih lagi terkejut...dan bermulalah episodes morning sickness yg x habes lagi..saja kan..xtau peknen elok jer haha..

Benda pelik suka buat masa peknen adalah..
1. Xmkn kari..I am a big fan of nasik kandaq and curry..tp cannot sekarang..tgk mamak pon nk uweek huhuhu
2. Suka tgk drama melayu..hish la..
3. Xmkn ayam and daging..2 3 hari br bley nk telan skit..
4. I eat a lot of seafood
5. Terlebih suka cili padi and ikan bilis
6. Xleh telan teluq kuning
7. One of husband's perfume for me busuk gile
Ni jer yg ingat later sambung lagi hihi 

3 comments:

LisaLisut said...

congrats againnnn happy for u!!!

Qyla Aqilah said...

Thank you lisa..dr kita bujang sampai nak beranak dah ni haha

Qyla Aqilah said...

Thank you lisa..dr kita bujang sampai nak beranak dah ni haha