About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, December 12, 2013

Please pay/save ur premium on time!!!!

Ini bukan marah hihi..nak cerita kenapa xelok untuk lenggah-lenggahkan premium bila buat saving dalan insurans or takaful ni..

As u guys know, insurans and takaful ni kan protection and under investment link punya product..investment ni maksudnya every month company akan invest ur premium untuk ur protection yang dijanjikan and also saving.

So bila ada saving meaning your account ada value..kalau u lambat bayar sikit memang akan tarik value tu untuk pergi pada protection...sebab protection more important bila dlm insurance and takaful ni.

Sebab tu kena pay/save on time..u bayar lambat 1 month jer memang akan tarik saving value tu..sebab tu kalau u bayar lmbt 2 bulan polisi akan lapse..betui x?kenapa tak lapse terus masa bulan pertana tak bayar?? Ha paham x?? Hihi

So every month for me memang buat muka x malu mintak premium kat client..sebav nak jaga saving client..bukan saja2 ja nk suh bayar on time..sebab most of clients memang mencarum sebab nak saving kan?? So sayang sgt kalau x jaga betui2..if u have problems nk byr bulan tu..let ur agents know ok?? So that we can monitor the saving value camner..

So berita gembira untuk polisi holder Great Eastern Takaful..sila baca keratan akhbar yer hihi

Aqilah
Great Eastern Takaful
0135915586

2 comments:

DYatie said...

Kite sekali tersasar dari biasa. Gara2 rhb tak lepaih. Huhhh! Bm

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la sy balik yer... ;)