About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, September 6, 2013

Panadols

Husband sangat tak suka panadol..dia cakap ada fakta yang mengatakan bahawa selalu makan panadol boleh merosakkan buah pinggang and hati..pastu kesan panadol tu efek 40 hari dalam badan..cam tu la..

So yesterday memang demam teruk gila after balik jmp clients...dari pagi lagi rasa tak sedap badan and mata pulak macam nak naik ketumbit..huuuu but keluaq jugak since dh jnj kan..sampai malam..dengan hujan nya..eceh mcm sedih pulak kan..hahaha so balik rumah flat terus..

So bila rs nk demam tu husband mmg xbg la makan panadol..dia cakap makan hurix herba tu..ubat tu yg utk demam xada..ada utk flu and sakit kepala..so makan jer la..malam tu walaupon tdoq berekon rasa panas gila..minum air sejuk pon rasa panas..haaa...mmg betui2 demam la semalam...pergi toilet 2 kali..tak kebah..huuu

Rini pon pagi2 makan hurix lagi..tiada kesan huuu makanya telan jugak panadol ptg sebab rasa tak larat sangat..badan panas gila..kaki and tangan sejuk..10 minit telan panadol tu terus rasa kebah. Hahah megik gila..apa la yg ada dalam panadol tu ek...haha

My advice is kalau dah tak larat sgt baru makan panadol..klu boleh amik ubat herba..sebabnya mmg tak elok kerap sangat mkn panadol..nnt bdan nk panadol..sebab macam dadah kan..

Motif entry sangat kabut..heh

Published with Blogger-droid v2.0.10

1 comment:

D Yatie said...

Eh. Tekak org swak ubat pun sama ke? Hahaha. Kte mg tak makan panadol kecuali mg hurix tuh tak berkesan. Tapi kita makan yg sakit kepala n sakit gigi tu. Yg warna hijau tu. Dengan husband kita pun makan hurix sbb bagi kte lagi berkesan as compared to panadol. Hohoho.