About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, August 23, 2013

Upgrade sebelum sakit

Tahukah anda kalau anda dah di declare oleh doctor menghidap sakit kritikal anda tak boley upgrade medical card? Tau x?saya pon baru tau muehehe makanya upgrade la semasa sihat yer atau belum sakit yang kronik2...

Last 2 weeks nak share tapi busy raya semua kan..ni mmg nak share sangat2 la..so better cek la wahai readers tersayang limit medical tu..carikla polisi balik..tak ada polisi call customer servis..call ejen cek jgn xcek. Huuu

Semalam jumpa kawan and macam biasa offerla servis polisi..dia tak pernah sakit Alhamdulillah..amik ja iinsurance as persediaan kan..so masa review terkejut u olls..dia byr 300 per month tapi seumur hidup medical limit cuma 225k. Cukup ker??? Pampasan kritikal illness tak ada. Bilik hospital yang rm100 pny. Now susah nk dpt bilik hospital yg 100. Alhamdulillah syukur la bila fikirw balik Great Eastern ni pandang 5 years ahead. Medical limit semua tinggi dari 5 years ago lagi. Kena la kawan saya upgrade medical dia. Sebab dia pun terkejut. Huhuhu

Just want to share sekiranya anda belum amik perlindungan takaful, sekiranya one day anda kena salah satu sakit kritikal ni ada x jumlah wang yg sekian sekian untuk perubatan anda? Mana komitmen anak kereta rumah personal loan........

Boley nak tny apa sila whatsapp or msg ker okay? Kat penang and kedah kot2 nk jmp pon boley..;) 0135915586

1 comment:

D Yatie said...

Terkejut kite ada perkataan sial. Hahahaha. Sila betulkan typo itu. Sila. Hahaha.