About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, May 8, 2013

Bil hospital

Tau tak korang bil hospital setiap negeri tak sama?pelik kan awat tak sama..hmmm

So last 2 months my clients aka my friend ada 2 orang masuk hospital. Sorang kat KL, sorang di Ipoh. I think ada shared kot. Cuma kalini baru dapat bil hospital untuk claimed yg dari KL punya so boleh buat comparison. Oh ya, clients saya sorang 9 bulan sorang 6 bulan hihi

Kat Ipoh, masuk 4 hari, bilik rm200 satu malam katil single. Total bil 2ribu lebih.
Kat KL, masuk 2 hari, bilik sepatutnya rm150 tapi parents nak selesa, so upgrade dari rm150 ker rm300 bilik single (bayar extra sendiri), bil rm2k lebih jugak.

So, biasa ada yang tanya paling murah berapa, normal. Saya tak kisah sebab bagus lah kesedaran ada, mula dengan yang rendah dulu. Tapi, sekiranya berkemampuan, tanya diri sendiri dulu nak duk bilik yang macam mana. Ada jer yg jawab nak duk bilik 2 orang sbb takut duk sorang bahahaha..

So belek2 polisi tu, agak2 limit medical cukup ker tak??tengok limit tahunan dan seumur hidup ok. Tak paham boleh tanya saya atau your ejen. boleh request pada ejen nak bilik macam mana dan pampasan (sakit kritikal dan hilang upaya) cover tak komitmen kalau jadi apa-apa.

Both my friends tu always ask me limit medical banyak mana. So they know nak keep tracking berapa yang dah guna. For them, medical limit is soooo important sebab bil hospital nowadays sangat lah mahal. Macam husband I, doctor mai melawat kat wad pon cas rm600 ok..tu hospital yang paling murah kat Penang. Selak2 lah polisi ok...soft reminder. Jangan jadi macam keratan akhbar ni.

qyla86@gmail.com
Whatsapp or msg only : 019-4756901

Published with Blogger-droid v2.0.10

No comments: