About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, September 13, 2012

Bila malas beli barang dapur..

Masak jer apa yang ada..hihihi 
this week bot of us are fasting (Puasa 6) and today is the last day..

Dari minggu lepas tak re-stock barang dapur..
Especially bahan basah ikan ayam etc..
but still, we survived!hihi
yang ada cuma basic sahaja, telur, ikan bilis, bawang..
Ni memang wajib ler..

Kalau ikut kepala otak yang simple ni, memang akan buat sambal ikan bilis ker, sambal telur ker..
tapi cili kering sangatlah limited..haha told ya!
and en.suami pun malas nak pergi menyoping barang dapur..
we are not in the mood of shopping sebab every weekend travel..haih
kalau bahan basah simpan lama-lama adalah sangat tak sedap ok.

Alhamdulillah, my husband tak picky bab makan ni..
dia tak kisah..but being a wife i kisah..
2 days ago I beli roti jer untuk buka puasa, sebab malam tu ada makan-makan kat rumah member..
So husband cakap buka puasa simple jer lah..
I pikir roti sapu nutella jer.
then terpikir balik, tak leh jadi ni..kena creative!
so, i google ler resepi..

ha u olls, nk hidang roti pon googled resepi ok!
and since ada sikit lagi daging cincang, i cari resepi roti and daging cincang..
banyak giler kot!!and nampak delicious sangat..
i choose to cook this sebab simple giler and mentang-mentang dah ada microwave..hihih 

resepi roti lapis daging!!
gambar pun beliau punya..sebab i tak amik gmbr yang i buat..
sedap giler Subhanallah..dah lah puasa kan..
and sangat mengenyangkan..
Buat 6 kepaing pun tahan 2 hari ler me and en.suami makan..hihihi 

and semalam makan lagi simple..
mula-mula plan nk pi makan nasik kandaq..
tapi lepas buka tu malas giler nak keluaq..
en.suami cakap makan telur goreng jer lah..hahaha 
i googled lagi u olls resepi telur goreng yang simple and sedap..
kamon ler, kalau malas pun kreatif skit jer..hihihi 

telur goreng bawang kicap..
sedapnyer lah hai..secara jujurnya i tak pernah buat..
tapi bila makan tu rasa macam buat masak kicap yang komplikated tu..haha
and en.suami masak sambal bilis tempoyak..
simple jer tapi kami dorang kenyang sampai sahur..
sahur pon makan sikit jer..

jangan takut mencuba resepi baru ok?
google jer..
keyword nye 
'resepi ...........'

Gud Luck!!

note: kalau malas pun begini masak kan, kalau rajin tak tau ler hahahaha boley gitu??:p
meh jenguk blogshop ok?saree banyak cantik2!!!:)





4 comments:

norinaomar said...

hahaha rasanya kalau resepi tu boleh cakap mesti dia kata 'ko taknak bagi upah kat aku ke sebab aku bagi ko macam2??'

Q, buat sambal lada hiris kalau tengah lapo memang syok

nak resepi?
PM me!!!

Dhya Surya said...

asal kenyang dh cukup kan...=)

veesakura said...

me pon nk masak, google je. n now byk jugak dah try.nasi ayam, ikan sweet sour tp turn out jadi paprik.hahahaha.janji sedap! :p

puan.mila said...

resepi org malas cmni eh? haha..nway roti lapis daging tu nmpak sedap, mcm kebab pun ada..gurllpp!!~