About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, May 17, 2012

Akibat degil dan buas

hehe..
takdak orang lain..
SAYA ler tu...T_T

sekarang ni rasa inflame sangat kat tempat operation..
sebabnya I moved a lot..
and buat kerja...
not that en.suami suruh tapi natural me tak boleh duduk diam tapi bukan rajin yer  ...
ada jer benda nak buat and bergerak sana-sini...
i tak ikut pantang langsung except amik barang dari tempat tinggi..
tu memang sakit sangat..
I cooked, i carried laptop nyawa ni  here and there..
i buat kerja separa berat..
i makan kari, i makan pedas..
i tak minum air gamat..
padahal operate baru cukup sebulan..
and now rasakan T_____________T

doktor cakap tak boleh buat kerja berat...
ritu punch paper pun sakit ya amat tapi buat jugakk..
my friend nasihat kan jangan pergi lab deal with all those chemical tapi buat jugak..
ni lah akibatnyer..
salah gerak sikit sakitnyer lah hai...

luka luaran sembuh dah..
but i still can feel sakit yang kat dalam..huhuhu
bila en.suami tanya nak makan sekian-sekian..
dia akan tanya 'sembuh dah ke?'..
i sibuk selak nak tunjuk luka operate yang dah baik..
and dia akan cakap 
'kat dalam tu baik dah?'
heh..terasa sendiri..:p

and now saya nak jadi baik tak mau degil dah sebab sakit ni buat saya rasa tak selesa..
kena sambung minum gamat and ubat pain killer even kadang-kadang rasa takdak efek and ngantuk jer lebih..hish..
kena pantang makan and jangan buat kerja berat..
ni azam hari ni..esok lusa tak tau plak kan..hahhaha
kena istiqamah ni...

doakan saya..:)

p/s: saree below RM170 baru masuk...
boleh installment lagi...
do check out my FB ok..
kat blogshop tak sempat update lagi..
kan saya nak jadi good gurl..eh?
dapatkan sekarang sebelum nak raya..:)


3 comments:

Khairiyah aka Kerry said...

dear, pain killer mmg ngantuk..tido je cara nk kasi ilang sakit.hehe

norinaomar said...

eii notti tau..

tak try healin ke?

ubat cecair membuatkan daku trauma..rasanya itu sangat tak nyaman

Qyla Aqilah said...

Kerry~asyik tdoq jer penat jugak woo...hahah tapi saya setuju sgt mmg itu jer caranya..huhuhu

Noi~TAU TAKPA!!!hahahah tapi telan jugak kerana suami tercinta yang bancuhkan hari2..hihih