About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, April 16, 2012

Tailor oh tailor

antar kain sebelum kahwin..
minggu lepas baru dapat..
dah mintak banyak kali nak pakai baju tu g kenduri tapi tak dapat-dapat..
sabar..

so last week she texted me cakap baju dah siap dia suh bayar sebab nak pakai duit..
ok fine..tapi bengang ler jugak kan..
and dia hantar baju tu kat umah mommy..
selalu kalau baju siap, i akan try dulu dekat depan dia and suh alter apa yang patut kalau tak puas hati..
tapi kali ni dia men hantar jer, i pun tak dapat try..

so last week memang tergedik-gedik lah nak balik rumah nak try baju kan..
tapi bila mula-mula tengok jer terus rasa nak nangis..huhu
sabar-sabar..i put it on jugak..
MEMANG HANGIN ler!!

ni ada a few reason, 

I nak buat baju macam ni 
gambar dari FB fiernawal..

tapi dia buat macam lain!!
I call lah tanya kenapa tak buat macam design yang i nak tu..
..kalau kain tak cukup, u should call me tanya nak still on design tu..
ni tak..dia buat design len suka hati dia..
design yg I tak berkenan plak tu..
tu satu..

yang keduanya..
baju tu besar gile!!and namapk i macam mengandung..huhuh 
en.suami pun cakap besaq sangat ni..kat bahu, baju semua besar..
mommy cakap takper lah, simpan jer baju tu masa mengandung bleh pakai..
tapi i nak pakai dalam masa terdekat..
I dah lama tak beli baju kurung or buat baju since kahwin ritu..
hmmmm

ni nanti tengah pikir nak hantar tak kain kat dia buat baju raya..
baju i nak pakai balik raya kat Sarawak dengan en.suami..
or cari tailor lain..
sigh....
raya bulan 7 plak tu..dan ker ni..huhuhu
penyudahnya pakai baju nikah jer nanti raya ni kot..
orang Sarawak tak tengok g..
plan B kena sentiasa ada..:P


p/s: tak nak try pakai punjabi suit atau salwar kameez for raya??
sempat lagi ni..do visit my blogshop ok?

3 comments:

Dhya Surya said...

eeemmm.....susahkan...bile dh selesa ngn jahitan dia...tapi dia buat hal...xsyok dah kan....

norinaomar said...

benda paling sakit ati kalau kat tailor ialah badan kita yang cinonit ni dia kata takboleh buat baju sekian sekian design sebab kain tak cukup..memang sakit ati

ni tengah runsing jugak,makcik takleh nak jahitkan baju Mr J saya,beli baju siap untuk dia lah nampaknya ni

Qyla Aqilah said...

Sue~aah..tu lah pasalnyer..leceh..huhuh

Noi~ni baju Chun pun tak tau lah tailor yg biasa buat tu mau lagi ker dak..huhuh aiyo, klau cenonit macam noi 4 meter tak cuku apa cerita??huhuh