About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, February 22, 2012

Where're you: before and after married

Mari berbincang sedikit dan muhasabah diri..
or self reflection omputih kata..

1. Tidur dan bangun pagi

 Before: tidur lambat setiap malam. internet tak tentu hala duk pi baca blog kahwin semua sampai nak muntah. hahaha sampai satu tahap tu tak buka blog sebab memang pening sangat dengan trend and tema-tema yang cantik-cantik. pastu berfacebook, layan movie internet and macam-macam lah. Cari journals untuk writing adalah the last thing yang I buat. Dah tidoq lambat, bangun pun lambat lah. Sangat tak healthy.

After: tidur awal jangan pikir bukan-bukan ya  sebab esok pagi suami kerja. saya kerja ikut suka saya, tapi nk kena bangun salam tgn suami and dia cium dahi setiap kali p kerja..WAJIB..saya jadikan amalan..pastu tdoq balik lah..haha tapi bgn awal around 10. And then arrange masa untuk study, masak kemas rumah semua..tiduq petang pun kurang..hihi

2. Masak

Before: Masak ikut resepi mommy jer..tak reti nak kreatif-kreatif ni..takut ak jadi..huhuhu and lazy gila masak kowt..masak ikut mood.Tapi sebab duk hostel, makan luar jer selalu.

After: hari-hari nak masak. and dah semakin kreatif..men campak jer apa yg ada dlm peti ais. cuba resepi baru dari buku resepi and blog..hihih suami pun semakin sayang..hahaha cliche sangat..:p and yeah, semakin suka makan western food..dulu tak lalu kowt!




3. Shopping

Before: ada duit sikit wajib shopping untuk diri sendiri dulu..sehelai pun takper..wish list ada jer every month.

After: barang rumah dulu yang diutamakan. dulu tak pernah pikir pun. my shopping list pun dah tak ada dah..hihihi

lagi2?apa lagi yang berubah ek bila dah kawin??

6 comments:

cha said...

1. dulu tido lambat. skrg makin lmbt sebab ada teman borak

2. dulu masak ikut selera sndri skrg ikut selera suami

3. shopping dulu gaji je abis skrg kene menyimpan T__T

amy fahmi said...

1. dulu on9 cari info kawen. sekarang on9 cari resepi kawen.

2. dulu tdo lambat. sekarang makin lambat sebab laki jenis tdo lambat

3. dulu malas study. sekarang makin malas.


T_T


entah bile nak rajin. jurnal adalah bosan.

puan azie said...

aku sama ja sbb s0mi jauh huhu

choclairissa @ intan marliana said...

setuju dgn cha..dulu masak ikut suke hati..jarang masak pun..skrg nk masak ikut selera suami..skrg saye ade menteri kewangan..xboleh shopping sesuka hati..

norinaomar said...

tak rasa perubahan sangat sebab dok jauh..huhu

cKyN WaN said...

mcm terbalik pulak hehehe. before kawen dulu keje hampir 7bulan. dah kawen ni, 3bulan dah menganggur. soooo...

1. before kawen tdo seawal 9mlm bgn seawal 6 pg. after kawen tdo kol 10-11 sbb mlm je ada nk gurau2 ngan suami.bgn pagi ngan suami sediakan bfast, after suami p keje smbung tdo haha

2.before kawen jarang msk sebab blk keje penat tapau je.after kawen hari2 msk utk suami hihi. kdg2 mkn lua

3. dulu ada dwet gaji snirik simpan utk kawen, kadang2 shopping gak. skang dah xde dwet gaji snirik. shopping ikut kemampuan suami hehe

still..perubahan jugak ehehehe