About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, January 9, 2012

Cium dahi

Lama tak update..
banyak benda jadi lately..
yang baik dan tak berapa baik..
nanti lah cerita sikit-sikit..hihi

nak cerita pasal cium dahi..
tahu tak masa akad nikah tu, cium dahi tu adat..
bukan benda wajib pun..
dulu, masa p kursus kahwin,ustaz dah pesan awal-awal..
nak cium cium pi masuk bilik..hahaha
sebabkan kitorang p kursus yang sama, so, target takmo cium dah pas akad nikah tu..
and Alhamdulillah, tak siapa pun pakasa kitorang wat macam tu..:)

tapi, lepas kahwin hari-hari cium dahi..:p
kalau nak tau, ada study yang mengatakan bahawa, kalau setiap pagi suami cium dahi isteri,
ciuman itu akan mengalirkan perasaan positif pada isteri yang nak pergi kerja..kurang stress etc..
isteri akan lebih ceria bla bla bla...
kira bagi cas positif lah kat ister..
cium dengan penuh kasih sayang yer..bukan men cium as syarat jer..

sejauh mana kebenaran, tak pasti..tapi cuba korang try?:)
tak salah kan?hihih
as for me, hari-hari nak suami cium dahi...
sambil berdoa agar saya menjadi isteri yang solehah eceh..:p

5 comments:

norinaomar said...

Q!
kita sama tau..
kitorg pun ada diskas jugak psl ni before nikah,kitorg takmau cium dahi..
dan paling bestnya imam yg nikahkan tu siap kata 'takpayah nak cium2 dahi,cium kat bilik je nanti.ko jgn layan je sapa2 yg suruh cium2 ni..'
siap dia bebel lagi "org sekarang bla bla bla..hihii so sweet itu tok imam.

oopss terpanjang plak!

Fariza said...

yup. betul. ustaz masjid ada kata, pembatalan air solat, biarlah buat di luar masjid, sbb kat masjid x elok. hik3. cium dahi tu adat melayu. adakala, adat melayu > dr islam. ada juga adat melayu yg menyusahkan diri sendiri dan org ramai. apa bleh buat :(

cha said...

i pn x suka ms nikah ada org suh cium byk kali. suka hati je. malu tau

dh kawen kiss tu buat cinta lg kuat awww :p

daLiLa said...

hurm ms i p kursus kawen ..dia tny lps sarung cincin buat apa..smua jwb cium dahi..act ustaz tu ckp bkn cium dahi..tp ubun2..means atas rambut or atas tudung..so dat x btl wudhu'..sbb tp org slh fhm ..org p cium dahi..hehe..so mari kt sm2 perbetulkan ..thnx for sharing...

saya tak tipu.... said...

so sweet...moga kekal hingga keakhir hayat!