About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, August 15, 2011

Tok kadi dan nikah outdoor~~

Sekarang adalah masa untuk cerita legal dokumen nak kahwin..
dah kurang 3 bulan ni..

kursus kahwin setel..
HIV test done!
Maka lengkaplah borang permohonan nikah untuk en.tunang..
tinggal nak submit and dapatkan approval dari Kuching sahaja..
so, cuti raya lah beliau kena pulun..hihi

while he's doing his part, I'm doing mine..
tak leh lah nak duk dediam jer kan..
first thing first kena book tok kadi dulu and nak dapatkan persetujuan beliau untuk tempat kami nak menikah nanti..

I pon tak tau kat mana I baca yang borang nikah untuk pihak perempuan wali yang kena ambik kan..
so, I mintak my dad pergi pejabat agama untuk ambik borang sekaligus book tok kadi!
so, semalam 14/8/2011, berjaya sudah my dad book tok kadi..
Alhamdulillah..
Tok kadi cakap menikah hari Jumaat jam 3.30 ptg..hihi nervous betui bila dengar my dad habaq macam tu..
tiba-tiba keluaq cakap utara dah seronok sangat

and being me, I terus tanya my dad Tok kadi cakap pe nikah outdoor??
tok kadi cakap ok jer..kul 3.30 tu semua dah kena ready!

so, kesimpulan nya, Penang area tak kisah lah nak menikah kat mana pun..

apa-apa pun, after raya my dad akan setelkan semua hal berkaitan borang nikah ni..
saksi,pengerusi masjid semua tu...
and then kami kena set satu interview bersama tok kadi..me, en.tunang and my dad cakap dia nak ikut!
makanya, akan  pulun jugak lah saya study nanti..hihihi

doakan semua berjalan lancar..
Amiiinn...

nota kaki: betuika nak kawin ni???

9 comments:

Sfarlina said...

nota kaki: betuika nak kawin ni??? <-- haha.. jgn xbetui pulak Q..Dah dkt da tu.. ;)

LisaLisut said...

i rase semua tmpt pun tak kisah nk buat kat mane.as long as tok kadi free and willing to come to that place.hehe.

yg penting perempuan tak bole gerak(meaning settlekan part perempuan pye form) selagi part laki tak settle.itu pasti.hahaha.

yg bagusnya n9 takde interview okay ;p i rupa tok kadi pun i tatau.haha semua pakcik i uruskan.hikhikhik

Fariza said...

harus percaya yg anda akan berkahwin. hik3

Q said...

Sfarlina~makin dekat rasa macam mimpi plak..hahah

Lisa~tak jugak, macam kedah dengarnya WAJIB buat kat masjid..hihi tu yang tekan kan tu...

Fariza~tu lah, tengah nak percaya ni..hihi

malynd_anggun said...

johor xkesah kt ne..as long as tok kadi free...heheh

cik_azie said...

nanti share taw apa soklan inteview 2..huhu takot gakkk

Fiza Amran said...

percayalah.............

hehehhe aiksss.... bedebaq gak cheq nie dgr ..

owh itu mcm ka? anyway nikah outdoor tue nikah kat mana?

lind said...

Q.. book tok kadi dulu ka or pi interview dulu? interview ngan org pej agama ka ngan tok kadi? adehhhh peningg sat haha

Fariza said...

:) fariza dh follow. tq